Foto: LETA
Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) valde tomēr atbalsta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājas Andas Čakšas virzīšanu veselības ministra amatam, informēja LĀB pārstāve Sendija Burka-Šaicanova.

Šāds lēmums pieņems šodienas LĀB valdes sēdē. Biedrība cer, ka starp LĀB, Veselības ministriju (VM) un ministru izveidosies profesionāla un mērķtiecīga sadarbība.

"LĀB ļaus ministram strādāt un pierādīt savas spējas Latvijas medicīnas sistēmas sakārtošanā, izstrādājot rūpīgu attīstības plānu, iesaistot reformās profesionālās asociācijas, valsts un privātās medicīnas iestādes," teikts paziņojumā medijiem.

Ziņots, ka LĀB vadītājs Pēteris Apinis ir norādījis, ka Čakša veselības ministra postenī būtu kā "farmācijas biznesa ieliktenis".

Apinis pauda, ka Čakša nav strādājusi par ārstu, bet visu mūžu darbojusies farmācijas biznesā, turklāt Latvijas veselības aprūpē pietiekami "ir baudīti cilvēki", kas saistīti ar farmāciju.

"Man rodas iespaids, ka tas ir kārtējais farmācijas lielais spiediens. Viņu farmācija iedabūja dažādu slimnīcu valdēs. Visur, kur strādājusi valdē, viņa milzīgi palielinājusi birokrātiju un samazinājusi medicīnas iespējas. Bez komentāriem. Nu, bezcers. Tas ir farmācijas ieliktenis. Viņa ir mēģinājusi dakteriem iesmērēt vienu vai otru medikamentu. Kādas reformas? Viņas vadībā turpināsies farmācijas uzvaras gājiens un birokrātija," pauda Apinis.

Kā ziņots, līdzšinējais veselības ministrs Guntis Belēvičs pagājušajā nedēļā atkāpās no amata pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas un nolēma nolikt Saeimas deputāta mandātu.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) lēma veselības ministra amatam oficiāli izvirzīt Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājas Čakšas kandidatūru. Saeima par Čakšas apstiprināšanu amatā varētu lemt jau rīt, 16.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!