Foto: LETA
Kāda no Zolitūdes traģēdijā cietušajām sievietēm veikala jumta nobrukuma laikā bijusi stāvoklī, bet pēc traģēdijas bērniņu zaudējusi.

Atceroties traģiskās dienas notikumus, sieviete tiesā liecināja, ka veikalā ieradusies ap pulksten 16 kopā ar bērnu. Aptuveni desmit minūtes pēc ierašanās veikalā, nostrādājusi trauksmes signalizācija, kas aicinājusi cilvēkus veikala telpas pamest tehnisku iemeslu dēļ.

Sieviete nolikusi paņemto iepirkumu groziņu un kopā ar bērnu no veikala izgājusi un devusies mājās. Pēc tam aizvedusi savu atvasi uz angļu valodas nodarbību, un devusies atpakaļ uz veikalu, lai iepirktos.

Ieejot veikalā, nekas nav liecinājis par ārkārtas situāciju vai draudiem veselībai. "Viss bija mierīgi, veikalā bija daudz cilvēku, kas iepirkās," notikumus atcerējās cietusī sieviete. Kad noticis nogruvums viņa bijusi ceļā uz kasēm. "Neko nedzirdēju. Tumsa. Uzkrita betona plāksne. Man iespieda roku un kāju," liecināja sieviete.

Pati atbrīvoties no nogruvušā jumta konstrukcijām viņa nav varējusi. Viņa kliegusi un saukusi pēc palīdzības, kad izdzirdējusi glābējus.

Ugunsdzēsēji sākuši glābšanas darbus, cenšoties sievieti izvilkt, taču tas bijis sarežģīti gan viņas novietojuma, gan nobrukušo jumta konstrukciju dēļ. Glābējiem bija nepieciešams atbrīvot laukumu ap sievieti, lai varētu izmantot instrumentus, kas paceltu gruvešus, taču tajā brīdī noticis otrais nogruvums.

Kopumā ugunsdzēsējiem bijušas nepieciešamas divas stundas, lai atbrīvotu sievietes roku, bet kāju izvilkt no betona gruvešiem glābējiem izdevies vien pēc piecām stundām, liecināja sieviete.

Cietusī aizvesta uz slimnīcu, kur iesākumā ārsti gribējuši traumēto kāju amputēt, taču beigās mediķiem izdevies to glābt. Tāpat sieviete sacīja, ka traģēdijas brīdī gaidījusi bērniņu, taču to zaudējusi.

Pēc traģēdijas viņa gadu atradusies uz slimības lapas, taču invaliditātes grupu nav ieguvusi. "Pastaigāt varu, tāpēc invaliditātes nav, taču traumētās kājas pirkstus joprojām nejūtu. Tāpat ir problēmas ar traumēto roku, tāpēc esmu norīkota uz vieglākiem darbiem savā darba vietā," sacīja sieviete, kas pēc profesijas ir pavāre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!