Foto: Kārlis Miksons

Sestdien Latvijas studentu apvienība (LSA) ikgadējā kongresā ievēlējusi jaunu apvienības prezidentu - Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas studenti (RPIVA) Mairu Belovu.

Līdz šim LSA vadīja Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studente Ilva Grigorjeva, kura uz atkārtotu pārvēlēšanu nepieteicās. Belova kļuvusi par prezidentu, saņemot 157 studējošo pārstāvju balsis. Trīs vēlēšanu biļetenes bija nederīgas, bet septiņi kongresa dalībnieki balsoja pret viņas ievēlēšanu.

Belova līdz šim vadījusi LSA Sociālo virzienu un bijusi LSA pārstāve Augstākās izglītības padomē (AIP).

Savā darbības programmā viņa sola strādāt pie Augstskolu likuma grozījumiem. Belova arī uzsver, ka LSA jāpievienojas Ministru kabineta un NVO sadarbības memoranda padomei.

"Lai stiprinātu LSA ietekmi augtākās izglītības politikā, nepieciešams veidot ciešāku sadarbību ar sociālajiem partneriem, piemēram, Rektoru padomi, Latvijas Augstskolu profesoru asociāciju, Privāto augstskolu asociāciju, Latvijas Zinātņu akadēmiju, Latvijas Mākslas augstskolu asociāciju, Latvijas Darba devēju konfederāciju, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību un Latvijas Jaunatnes padomi," darbības programmā raksta Belova.

"LSA nepieciešams nostabilizēt savu ietekmi ne tikai Izglītības un zinātnes ministrijā, bet arī pārējās ministrijās, kuru pārraudzībā ir kāda augstākās izglītības iestādes vai arī kura strādā pie jautājumiem, kas skar studējošos," uzskata jaunā LSA vadītāja.

LSA pārstāv Latvijā studējošo intereses nacionālā un starptautiskā mērogā. LSA loma ir atrunāta Augstskolu likumā. Organizācija ir Eiropas Studentu apvienības (ESU) biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!