Foto: LETA

Partija "Vienotība" aicina Ministru prezidenta amata kandidātu Māri Kučinski (ZZS) uzsākt intensīvākas valdības veidošanas sarunas ar potenciālajiem nākamās koalīcijas partneriem, portālam "Delfi" pavēstīja partijas preses sekretāte Laila Timrota.

Šādu lēmumu pirmdien pieņēmusi "Vienotības" valde.

""Vienotība" no Kučinska sagaida izlēmīgu rīcību, jau iespējami drīz aicinot sadarbības partnerus uz sarunām un kopīgu darbu gan pie nākamās valdības programatisko dokumentu, gan politiskā piedāvājuma izstrādes," skaidro partijas pārstāve.

"Vienotība" valdes sēdē arī deleģējusi partijas pārstāvjus dalībai nākamās valdības veidošanas sarunās. Sarunās "Vienotību" pārstāvēs partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Saeimas deputāti Ilze Viņķele un Kārlis Šadurskis, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, finanšu ministrs Jānis Reirs, kā arī partijas ģenerālsekretārs Artis Kampars, partijas valdes loceklis Arvils Ašeradens un "Vienotības" reģionālo sadarbības partiju pārstāvis, partijas "Valmierai un Vidzemei" priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Jau vēstīts, ka partija "Vienotība" pirmdien sarunā ar nominēto Ministru prezidenta amata kandidātu Kučinski (ZZS) paudusi vēlmi pārraudzīt sešas ministrijas, bet premjera amata pretendents nekādus solījumus neesot devis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!