Foto: Publicitātes foto
Iepirkumā par mākslas muzeja "Rīgas Birža" Doma laukumā 6 fasādes apmetuma, krāsojuma un zibens aizsardzības sistēmas remonta darbiem ir uzvarējusi AS "Būvuzņēmums restaurators", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" izsludinātajā iepirkumā "Būvuzņēmums restaurators" bija vienīgais pretendents un uzvarēja ar piedāvāto līgumcenu 44 606,74 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

"Rīgas Birža" bija viens no pirmajiem objektiem, ko tika plānots atjaunot līdz Latvijas simtgades jubilejai, īstenojot programmu "Mantojums - 2018: kultūras infrastruktūras uzlabošanas programma 2006.-2018. gadam". Pēc skiču un tehnisko projektu izstrādes 2007.gadā tika noslēgts līgums par būvdarbiem. Projekta kopējās izmaksas bija 16 373 232 lati (23,3 miljoni eiro), ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

"Būvuzņēmums restaurators" ir lielākais un vecākais mākslinieciskās restaurācijas uzņēmums Latvijā, reģistrēts 1993. gadā. Kā liecina "Firmas.lv" informācija, tā pamatkapitāls ir 369 420 eiro un 2014. gadu uzņēmums noslēdzis ar 227 250 eiro peļņu, neto apgrozījums - 1,8 miljoni eiro. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Mareks Mamajs.

Uzņēmums restaurējis tādus valsts mērogā nozīmīgus objektus kā Svētā Pētera baznīca, Rundāles pils, Lielā ģilde, Leļļu teātris, Doms, Turaidas pils, Brīvības piemineklis, Šlokenbekas muiža, Jaunpils, Dundagas pils, Brāļu kapi un citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!