Foto: LETA

Partijas "Vienotība" iekšienē nav bijušas diskusijas par valdības vadītāja amata kandidātu, sacīja Saeimas deputāts, "Vienotības" valdes loceklis Aleksejs Loskutovs.

Viņš arī pauda neizpratni par partijas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas lēmumu atcelt pirmdien plānoto "Vienotības" valdes sēdi. Loskutova skatījumā šāds solis tikai vairos neziņu sabiedrībā.

Savukārt aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka baumas par to, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis kandidēt premjera amatam varētu piedāvāt Valmieras mēram Jānim Baikam, bijušas jau otrdien. Vienlaikus ne par Baika, ne arī finanšu ministra Jāņa Reira iespējamo nominēšanu valdības vadītāja amatam neesot spriests ne partijas frakcijā, ne arī partijas valdē - šādi jautājumi tiekot apspriesti "vien šaurā politbiroja lokā".

Ziņots, ka Valmieras mērs Jānis Baiks, kurš tika uzrunāts Ministru prezidenta amatam, nolēmis turpināt darbu mēra amatā un no kandidēšanas atteicies.

"Rūpīgi izvērtējot visus argumentus, es esmu pieņēmis lēmumu un palikšu strādāt Valmieras un valmieriešu labā, lai turpinātu iesākto pilsētas attīstības stratēģijas īstenošanu. Šāds atbalsts no tik daudziem cilvēkiem ir kā papildu motivācija vēl vairāk strādāt Valmieras izaugsmei," norāda Baiks.

Baiks arī izteica pateicību Valsts prezidentam Raimondam Vējonim par izrādīto godu, Saeimas deputātiem par izteikto atbalstu un uzticēšanos, premjerei Laimdotai Straujumai par iepriekšējā snieguma novērtējumu un sekmīgo abpusējo sadarbību. "Tāpat liels paldies visiem kolēģiem no Latvijas pilsētu un novadu pašvaldībām, kuri mani atbalstīja," norāda Baiks.

Baiks pārstāv partiju "Valmierai un Vidzemei", kas ir "Vienotības" sadarbības partija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!