Foto: LETA
Politiskā situācija ir sarežģīta, taču Valsts prezidentam Raimondam Vējonim ir jāturpina meklēt premjera amata kandidāts, teica politoloģe Iveta Kažoka.

Latvijā politiskā situācija patlaban ir sarežģīta un smaga, vaicājot par neveiksmīgiem premjera amata kandidāta meklējumiem, skaidroja Kažoka.

Pēdējās vēlēšanas atnesa sadrumstalotu Saeimu, un vairākās partijās pašreiz ir iekšējā krīze, tāpēc nesekmējas Ministru prezidenta amata kandidāta meklējumi, uzskata politoloģe.

Kažoka vērtēja, ka nav acīmredzama spēcīga premjera amata kandidāta, kuram būtu arī Saeimas vairākuma atbalsts.

Viņa akcentēja, ka Vējonim ir jāturpina meklēt premjera amata kandidāts, kuram varētu būs cerība iegūt Saeimas vairākuma atbalstu. "Cerams, ka Valsts prezidents premjera amata kandidātu nominēs un atradīs pēc iespējas ātrāk, un būs pietiekami ilgs laiks, lai varētu šo kandidatūru apspriest," teica Kažoka.

Kā ziņots, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei") pieņēmis lēmumu atteikties kandidēt uz Ministru prezidenta amatu.

"Rūpīgi izvērtējot visus argumentus, es esmu pieņēmis lēmumu un palikšu strādāt Valmieras un valmieriešu labā, lai turpinātu iesākto pilsētas attīstības stratēģijas īstenošanu. Šāds atbalsts no tik daudziem cilvēkiem ir kā papildu motivācija vēl vairāk strādāt Valmieras izaugsmei!" iepriekš norādīja Valmieras mērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!