Foto: F64
Maluzvejnieki Kurzemē savam slēpnim pielikuši brīdinājuma zīmi par vides inspektoriem, informēja Valsts vides dienestā (VVD).

Vides inspektori lašu zvejas aizlieguma laikā sastapušies ar dažādiem interesantiem gadījumiem. Piemēram, Kuldīgā pie Ventas divi "dabas draugi" inspektoru pārbaudes laikā manīti lietojam grādīgos dzērienus un tikai "vērojuši lašu nārstu". Savukārt Abavas krastā maluzvejnieki pie sava slēpņa izvietojuši uzrakstu "Uzraudzība-VVD".

Saskaņā ar novērojumiem visaktīvāk maluzvejnieki uzdarbojas Ventā un Ventas baseinā. Laikā no 5.oktobra līdz 9.novembrim Liepājas un Ventspils vides pārvalžu inspektori tur atraduši 80 tīklus, kas ir teju 40% no visiem VVD inspektoru uzietajiem nelikumīgajiem tīkliem šoruden lašu un taimiņu aizsardzības reidu laikā.

Kopumā Kurzemē šajā laika periodā inspektori iekšējos ūdeņos un Baltijas jūras piekrastē veikuši 110 pārbaudes. To laikā izņemti 114 nelikumīgi ievietoti zvejas tīkli. Kopējais soda naudas apmērs par makšķerēšanas un zvejas noteikumu neievērošanu aizvadītajā mēnesī un pirmajā novembra nedēļā sasniedzis 345 eiro.

Savukārt kopumā VVD inspektori no ūdenstilpēm kopumā izņēmuši 204 zvejas un makšķerēšanas rīkus un sastādījuši 30 administratīvā pārkāpuma protokolus, tostarp izrakstot arī soda kvītis par makšķerēšanas un zvejas noteikumu neievērošanu. Sodu summa par lašu un taimiņu nelikumīgu ieguvi ir 2000 eiro, savukārt videi nodarītie zaudējumi par šo zivju ieguvi aprēķināti 1430 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!