Foto: LETA

Latvijā darbojas gandrīz 100 valstij nedraudzīgu organizāciju, un tas ir diezgan nopietns skaits, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Kopējo cilvēku skaitu, kas tajās darbojas, Kozlovskis nekonkretizēja.

Viņš sacīja, ka ne visas ir reģistrētas organizācijas, ir arī nereģistrētās. Šīs organizācijas aktivizējas, tuvojoties dažādiem pretrunīgi vērtētiem datumiem, tādiem, kā, piemēram, 16.marts.

Šogad četras organizācijas pieteikušas savu dalību 16.marta pasākumos. Kozlovskis atzina, ka viņš kā iekšlietu ministrs bažījas, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvija atrodas atšķirīgā situācijā, ņemot vērā prezidentūru ES Padomē un starptautisko situāciju, tādēļ paaugstināsies arī propogandas aktivitātes. 

Ministrs atzina, ka vēlas nodrošināt, lai 16.martā konflikti paliktu verbālas konfrontācijas līmenī, nepāraugot fiziskos konfliktos.

Vērtējot kopējo draudu līmeni, Kozlovskis sacīja, ka tas ir zems un drošības dienesti tiek galā ar šo situāciju.

Ir izdalāmi divi izaicinājumu līmeņi - viens attiecībā uz hibrīdkaru, ir informatīvais karš un otrs izaicinājums - tautiešu organizācijas Latvijā, kas izmantojot Krievijas finansējumu, rada draudus drošībai Latvijā. Organizāciju darbība vērsta uz to, lai iegūtu finansējumu savu aktivitāšu īstenošanai.

Kozlovskis sacīja, ka ir nepieciešams stiprinātu visu trīs Latvijā esošo drošības iestāžu kapacitāti. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!