Foto: Reuters/Scanpix / LETA / RIA Novosti/Scanpix / LETA
Uzbrukums desmitgadīgai meitenei autobusā un aculiecinieku vienaldzība šokē likumsargus un sabiedrību, tomēr varmāku izdodas aizturēt, Ukrainā turpinās izšķirošās cīņas, Latvija piemin leģendāro Astašenko, bet, tuvojoties Eiropas Savienības Austrumu partnerības samitam, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs dodas uz Baltkrieviju .

Foto: DELFI
Policiju pārsteigusi sabiedrības vienaldzība situācijā, kurā kāds pieaudzis vīrietis no sabiedriskā transporta autobusa mēģinājis ar varu izvilkt mazu meiteni, otrdien
Latvijas Televīzijas
rīta radījumam "Rīta Panorāma" sacīja
Valsts policijas
pārstāvis Andrejs Sozinovs.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki ir aizturējuši 1980. gadā dzimušu vīrieti, kurš pagājušajā nedēļā Imantas mikrorajonā autobusā uzmācies desmit gadus vecai meitenei, informē VP pārstāvis Toms Sadovskis.

Lasīt vairāk

Ukrainas
karavīri atjaunojuši kontroli pār stratēģiski svarīgo
Doņeckas
apgabala Lohvinoves pilsētiņu, kas atrodas uz ceļa starp Artemivsku un Debaļcevi, vēsta aģentūra UNIAN.

Lasīt vairāk

Ukrainas
Doņeckas
apgabala Debaļcevē otrdien turpinās kaujas un Ukrainas puse ir zaudējusi pilsētas milicijas iecirkni, vēsta aģentūra UNIAN.

Lasīt vairāk

Foto: stock.xchng
"2014.gada maijā 30 gadus vecs vīrietis uzzināja par diagnozi - barības vada vēzis. Tika veikta barības vada operācija. Gandrīz mēnesi vīrietis nogulēja reanimācijā, pēc iznākšanas no slimnīcas pie sava 176 auguma viņš svēra 50 kilogramus. Pēc slimnīcas sekoja piecu nedēļu ilgs apstarošanas kurss. Visu šo laiku vīrietim bija B slimības lapa, jo oficiālā darba vieta gaidīja viņu atpakaļ, kad viņš varēs pilnvērtīgi sākt strādāt," Delfi raksta vīrieša sieva. Viņam piešķirta arī 2. grupas invaliditāte, bet Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija (VDEĀVK) nākamajā sēdē ne vien atteikusies pagarināt slimības lapu (gan atzīstot, ka invaliditāte ir pamatota), bet nosaukusi slimo cilvēku arī par mahinatoru, kas vēlas iedzīvoties no pabalstiem, stāsta Delfi lasītāja. Skaidrojam, vai šāda situācija ir normāla.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Latvijas hokeja aizsargam Kasparam Astašenko 17.februārī būtu apritējuši 40 gadi - vecums, kad daļa hokejistu tikai sāk atvadīties no profesionālā sporta, kamēr Kaspara jau trīs gadus vairs nav mūsu vidū.

Lasīt vairāk

Foto: EPA/LETA
Tuvojoties Rīgas Austrumu partnerības samitam, 19. un 20.februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) darba vizītē uzturēsies Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā. Rinkēvičs tiksies ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko, ārlietu ministru Vladimiru Makeju un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, kuri nodarbojas ar demokrātijas un cilvēktiesību jautājumiem, portālu "Delfi" informē ministrija.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Pirmdien "Arēnā Rīga" uzstājās viens no patlaban aktuālākajiem britu jaunās paaudzes solistiem un komponistiem Eds Šīrans, kurš sava jaunākā albuma "X" tūres ietvaros sniedza pusotru stundu garu koncertu.

Lasīt vairāk

Foto: F64
Līdz ar Jauno gadu
Latvijas Nacionālās bibliotēkas
(LNB) telpās pakāpeniski tiek iekārtots jauns
Gaismas pils
pakalpojums - kafejnīca/restorāns. Šobrīd darbību uzsākusi tā kafejnīcas daļa, piedāvājot bibliotēkas apmeklētājiem uzkodas, smalkmaizītes, kafiju, tēju, atspirdzinošus dzērienus un vidi atpūtas brīdim. Restorāna un kafejnīcas pakalpojumus LNB sniegs SIA "OZRT" - "Svētki jums".

Lasīt vairāk

Foto: F64
Lai arī
mikrouzņēmumu nodokļa saglabāšana 9% apmērā var negatīvi ietekmēt valsts budžeta ieņēmumus, valdība piekrīt, ka šo likmi var saglabāt, ievērojot vairākus nosacījumus.

Lasīt vairāk

Somijas uzņēmējs Olli Niemitalo plāno nākamgad atklāt nelielu Taru bāzētu lidsabiedrību, kas piedāvātu lidojumus uz Rīgu un Stokholmu, vēsta Igaunijas laikraksti "Äripäev" un "Postimees".

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
17. februārī visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā Pankūku diena. Pēc tradīcijas, šajā dienā galdā jāliek dažāda veida pankūkas, tādēļ apkopojām plānās pankūkas ar 11 gardiem pildījumiem - gan saldiem, gan sāļiem. Plānās pankūkas ir īsti piemērots ēdiens ģimeniskai maltītei, kad visi satiekas virtuvē ar kūpošām tējas krūzēm rokās. Jau gatavojot mīklu, jautrības netrūks - ļoti iespējams, ka pirmais cepiens piedegs, bet viss tomēr beigsies laimīgi. Kad cepšanas process būs garām, varēsiet pārspēt viens otru izdomā, eksperimentējot ar dažādiem pildījumiem, lai galu galā ķertos pie patīkamākās daļas - gardā mielasta baudīšanas

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!