Foto: LETA

Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanas lieta tiks atrisināta šogad, turklāt tuvākajā laikā, piektdien sanāksmē par Valsts policijas 2014.gada darba rezultātiem sacīja Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Viņš norādīja, ka Zolitūdes traģēdijas lieta ir ļoti apjomīga un sarežģīta. "Ja Rīgas pils ugunsgrēka izmeklēšanas lietu mēs uzskatījām par sarežģītu, tad pēc saskaršanās ar Zolitūdes traģēdijas izmeklēšanu, varam teikt, ka tā ir vismaz 10 reizes sarežģītāka," sacīja Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks.

Jau ziņots, ka līdz šim Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā ir pieci aizdomās turētie, un pret četriem uzņēmumiem uzsākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu.

Par aizdomās turētajiem atzīts lielveikala "Maxima" konstruktors būvinženieris Ivars Sergets, lielveikala ekspertīzes veicējs Andris Gulbis, būvprojekta vadītājs Andris Kalinka, kura ģimenei pieder arhitektu birojs "Kubs", un kurš projektējis sagruvušo lielveikalu, kā arī uzņēmuma "Re&Re" būvdarbu vadītājs Staņislavs Kumpiņš un būvuzraugs Mārtiņš Draudiņš.

Sergetam un Gulbim nesen tika atcelts lēmums par apcietinājumu un tika piemērota policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts, kas piemērots arī Kalinkam.

Personas tiek turētas aizdomās pēc Krimināllikuma 239.panta otrās daļas, kas bija spēkā 2013.gada 21.novembrī, proti, par celtņu, tiltu, ceļu pārvadu un citu būvju celtniecības normu vai noteikumu pārkāpšanu, ja tā rezultātā sabrukusi būve vai tās daļa un ja tas izraisījis smagas sekas. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!