Foto: F64

Šonedēļ Valsts policija Zolitūdes traģēdijas kriminālprocesā vēl divām personām piemērojusi aizdomās turēto statusu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Tāpat šonedēļ pret divām juridiskajām personām sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu.

Portāla "Delfi" rīcībā esoša informācija liecina, ka abi aizdomās turētie ir sabrukušā lielveikala ir būvnieki - konkrētā projekta būvdarbu vadītājs - Staņislavs Kumpiņš, kas ir uzņēmuma "Re&Re" pārstāvis. Otrs aizdomās turētais, iespējams, ir projekta būvuzraugs Mārtiņš Draudiņš, tomēr būvinspekcijas veicēja "CM Consulting" vadītājs Markus Molls portālam "Delfi" apgalvoja, ka par to nav informēts.

Abiem aizdomās turētajiem piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts, kā arī piemērots aizliegums tikties ar noteiktām personām, kas iesaistītas kriminālprocesā, žurnālistus informēja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Procesa virzītājs attiecībā uz abiem uzņēmumiem lūdzis tiesu uzlikt mantas arestu, bet tiesa policijas lūgumu neapmierināja.

Patlaban kopā kriminālprocesā ir pieci aizdomās turētie un pret četriem uzņēmumiem sākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu.

Pirmstiesas izmeklēšana turpinās.

"RE&RE" portālam "Delfi" norādīja, ka saistībā ar piektdien izskanējušo informāciju par aizdomās turētā statusa piešķiršanu divām juridiskajām personām un divām fiziskām personām, SIA RE&RE nav saņemta nekāda oficiāla dokumentācija no tiesībsargājošiem dienestiem. "RE&RE" arī nav pieejama plašāka informācija par to, kas jau izskanējusi, tādēļ plašākus komentārus par notikušo uzņēmums nevarot sniegt.

Jau ziņots, ka iepriekš Valsts policija par aizdomās turētajiem atzinusi lielveikala "Maxima" konstruktoru būvinženieri Ivaru Sergetu, "Maxima" ekspertīzes veicēju Andri Gulbi un būvprojekta vadītāju Andri Kalinku, kura ģimenei pieder arhitektu birojs "Kubs", kuram noteikts mantas arests un kurš projektējis sagruvušo lielveikalu "Maxima".

Gulbim un Sergetam kā drošība līdzeklis piemērota policijas uzraudzība. Arī Kalinkam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Sākotnēji Gulbis un Sergets tika apcietināti, taču viņi piemēroto drošības līdzekli pārsūdzēja.

Rīgā, Zolitūdē, veikalā "Maxima" 2013.gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji, bet ievainoti tika vēl vairāki desmiti cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!