Foto: DELFI

Pirmdien, 18.augustā, Latvijas prezidents Andris Bērziņš un Gruzijas prezidents Giorgijs Margvelašvili telefonsarunā pārrunāja drošības situāciju reģionā un turpmāko abu valstu sadarbību. Telefonsaruna notika pēc Gruzijas prezidenta iniciatīvas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Margvelašvili sarunas laikā izteica pateicību par Latvijas nenogurstošo atbalstu Gruzijas eiroatlantiskās integrācijas centieniem. Savukārt Bērziņš apliecināja, ka šis atbalsts no Latvijas puses tiks sniegts arī turpmāk.

Latvijas prezidents pauda gatavību nodot Latvijas reformās uzkrāto pieredzi Gruzijai, ko prezidents Margvelašvili augsti novērtēja.

Tāpat Latvijas un Gruzijas prezidenti pārrunāja drošības situāciju reģionā, kā arī Margvelašvili aicināja Bērziņu gaidāmā NATO samita laikā Velsā atbalstīt Gruziju tās vēlmē tuvināties NATO.

Abu valstu vadītāji apsprieda gaidāmo Latvijas prezidenta vizīti Gruzijā šā gada novembra beigās, lai stiprinātu abu valstu politiskās attiecības, kā arī būtiski palielinātu ekonomiskos kontaktus un veicinātu sadarbību izglītības jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!