Foto: LETA

Bijušais Latvijas Zaļās partijas (LZP) Rīgas mēra amata kandidāts Guntis Belēvičs 12.Saeimas Zaļo un zemnieku savienības sarakstā varētu kandidēt Zemgales vēlēšanu apgabalā, bet Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Andrejs Panteļējevs (LZP) Latgalē, sacīja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars. LZP gan vēl nav noteikusi datumu, kad kandidātu liste tiks apstiprināta oficiāli.

Rīgā ar trešo numuru varētu startēt Saeimas deputāts Māris KučinskisLiepājas partijas pārstāvis, ar piekto numuru Tavars, bet uz otro un ceturto vietu pārstāvji būs jāvirza LZP partneriem. Plānots, ka Kurzemē ar otro numuru startēs Aija Barča un aiz viņas Mareks Segliņš, varbūt vēlēšanās piedalīsies arī pašreizējais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze. Bez Tavara galvaspilsētā varētu balotēties arī vairāki citi LZP pārstāvji - partijas valdes loceklis Mārtiņš Martinsons, bijušais ilggadējais Talsu novada domes deputāts Alfons Spēks un Rojas ostas pārvaldnieks Jānis Megnis.

Iecerēts, ka Vidzemē ar otro numuru kandidēs Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka (LZP), trešajā vietā varētu kandidēt Latvijas Pensionāru federācijas vadītājs Andris Siliņš, pēc tam sekotu bijušais Latvijas Zemnieku savienības Rīgas mēra amata kandidāts Armands Krauze, un kandidātu vidū plānots būt arī Mārim Dzelzkalnam.

Vidzemē no LZP saraksta plānots iekļaut Saeimas deputāti Inesi Aizstrautu, divkārtējo pasaules čempionu motokrosā ar blakusvāģiem un Cēsu novada domes deputātu Arti Rasmani, ilggadējo bijušo Cēsu domes deputātu Andri Mihaļovu, bijušo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieku Aivari Straumi, olimpieti Voldemāru Lūsi, uzņēmēju Valdi Kalnozolu un bijušo VAS "Lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāju Arni Luhsi.

Plānots, ka Latgalē starp kandidātiem būs parlamenta deputāts Jānis Klaužs un no LZP - partijas valdes loceklis Jānis Trupovnieks, VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) valdes loceklis Jānis Golubevs un Panteļējevs.

Paredzēts, ka Zemgalē otrais numurs būs Belēvičs, pēc tam sekos deputāts Andris Bērziņš (LZS) un labklājības ministrs Uldis Augulis (LZS), kuriem gan vēl jāvienojas par attiecīgo numuru sarakstā, deputāts Juris Vectirāns (LZP), bijusī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietniece Inga Štāle (LZP), Bauskas novada deputāts Mārtiņš Ruža (LZP) un Mārtiņa fonda vadītāja Elita Keiša (LZP).

Kā ziņots, 12.Saeimas vēlēšanās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta līderi katrs savā vēlēšanu apgabalā būs Augusts Brigmanis, Jānis Dūklavs, Dana Reizniece-Ozola, Kārlis Seržants un Raimonds Vējonis, pavēstīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Brigmanis.

Viņš pats būs pirmais Zemgales vēlēšanu apgabalā, zemkopības ministrs Dūklavs kā pirmais numurs kandidēs Vidzemē, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Reizniece-Ozola būs augstākajā vietā Kurzemes sarakstā, parlamenta deputāts Seržants startēs kā Rīgas saraksta līderis, bet aizsardzības ministrs Vējonis būs pirmais Latgalē.

Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!