Foto: LETA

Saeimas deputāts Andrejs Judins (V) vērsies policijā ar iesniegumu par Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Andreja Mamikina (SC) īstenoto neslavas celšanu masu medijos.

"Esmu saņēmis vēstuli no policijas. Policijā gan vēl neesmu bijis, jo slimoju. Tajā brīdī, kad beidzās slimības lapa, uzreiz aizlidoju uz Briseli,"  skaidroja Mamikins, norādot, ka joprojām uzturas Briselē, taču ceturtdien ieradīsies Rīgā.

"Kad būs iespēja, protams, apmeklēšu policiju, neizvairīšos," sacīja Mamikins, piebilstot, ka nosūtījis policijai vēstuli, kurā atvainojas, ka 9.jūnijā nav ieradies uz paskaidrojumu sniegšanu.

Viņš gan norāda, ka vēstulē, kuru saņēmis no policijas, nav norādīts paskaidrojuma sniegšanas iemesls. "Vienkārši norādīts, ka tā ir bijusi neslavas celšana masu saziņas līdzekļos," skaidroja Mamikins. "Ar Judinu savā laikā esmu ticies raidījumā "Bez cenzūras", kuru vadīju TV5, un tad radio "Baltkom", kad ar Judinu tikos pirms vēlēšanām," sacīja deputāts.

Mamikins norādīja, ka Judins tolaik viņu esot nosaucis par meli, kad tiešajā ēterā paziņojis, ka Judinam esot bijusi skolotāja ar krievu vārdu un uzvārdu. "Tas ir vienīgais, ko ētera laikā viņš man pārmeta, ja runa ir par šo ierakstu," skaidroja Mamikins, piebilstot, ka zina, ka Judins izvairās no žurnālistiem sīkāku paskaidrojumu sniegšanai.

Savukārt Judins atteicās komentēt iesnieguma iemeslu, norādot, ka nevēlas turpināt Mamikina iesākto darbu, pārpublicējot "aizvainojošu un apkaunojošu" informāciju, taču vaicāts, kad tika pieņemts lēmums par vēršanos policijā, Judins norādīja, ka tas bija maija vidū. "Pirms vēlēšanām," apstiprināja Judins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!