Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdienas vakarā Rīgā, Zolitūdē veikalam 'Maxima' iebruka jumts. Uz notikuma vietu devās liels skaits glābēju un mediķu, novēroja portāls "Delfi". Līdz plkst.0:36 apstiprināta vismaz sešu cilvēku bojāeja, bet 36 cietušie izglābti. Glābšanas darbos gājuši bojā arī divi ugunsdzēsēji.

Veikalam ir iebrucis jumts un visa ārējā siena. Ugunsdzēsēji novāca gruvešus, bija ieradusies arī glābēju smagā tehnika, bet policija un karavīri norobežoja teritoriju, novēroja portāls "Delfi". Brīdī, kad ēkā jau bija devušies glābēji, nogruva vēl viena daļa jumta konstrukcijas.

Lai noskaidrotu, uz kuru slimnīcu aizvesti cietušie, zvaniet uz tel. nr. 67337813 vai 25617442 (NMPD), Stradiņa slimnīcā 67069600!

Negadījums noticis ap plkst.18, radio 'SWH' sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR). Ameriks saņēmis informāciju, ka ir "gan cietušie, gan bojāgājušie".

Ap plkst.19 atkal iebruka vēl daļa jumta, novēroja "Delfi". Veikalā iegāzusies tā jumta daļa, kas atrodas virs kasēm. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inga Vetere informēja, ka uz notikuma vietu devušās vairāk nekā 10 glābēju un mediķu brigādes. Iedzīvotāji tika lūgti izturēties ar sapratni, neskriet skatīties un netraucēt strādāt glābējiem.

Savukārt "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris portālam "Delfi" par negadījumu pagaidām komentārus nesniedza, uzverot, ka tas tagad ir tiesībsargājošos iestāžu ziņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!