Foto: LETA
Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputāti devuši "zaļo gaismu" iecerei sagatavot lēmumprojektu par Valdeķu ielā 53/1 esošas spēļu zāles slēgšanu. Par "spēļu elles" darbību šajā vietā žēlojušies iedzīvotāji.

Komitejas deputāti, uzklausot ziņojumu par azartspēļu organizēšanu galvaspilsētā, ceturtdien uzdevuši pilsētas izpilddirektoram sagatavot arī lēmuma projektu, lai noteiktu, ka pirms atļaujas izsniegšanas spēļu zāles atvēršanai, pašvaldība organizē publisko apspriešanu, lai uzklausītu iedzīvotāju viedokli.

Nosacījums par publiskās apspriešanas organizēšanu varētu attiekties ne tikai uz gadījumiem, kad pašvaldībai jālemj par kazino vai spēļu zāļu atvēršanu, bet arīdzan uz gadījumiem, kad saņemts iesniegums par atļaujas izsniegšanu bingo zāles, totalizatora vai derību likmju pieņemšanas vietas atvēršanai.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja arī uzdevusi Rīgas Pašvaldības policijai un Rīgas izpilddirekciju Administratīvajām inspekcijām sadarbībā ar Valsts policiju aktīvāk kontrolēt dzīvojamos rajonos esošās "spēļu elles".

Plānots apzināt iedzīvotāju viedokli, lai nepieciešamības gadījumā lemtu par kādu spēļu zāļu slēgšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!