Foto: LETA

Augstākās izglītības padomes (AIP) jaunajā sastāvā neapstiprinātais Latvijas Studentu apvienības (LSA) deleģētais pārstāvis Edvards Ratnieks nevērsīsies Ģenerālprokuratūrā pret apvienības "Saskaņas centrs" (SC) un Reformu partijas (RP) deputātiem par diskrimināciju saistībā ar viņa politisko pārliecību, pastāstīja pats Ratnieks.


"Saeimas balsojumā mani neapstiprināja nevis tāpēc, ka es nebūtu guvis uzticību, bet gan tāpēc, ka sabloķējās "Saskaņas centrs" un Reformu partija. Uzskatu, ka galvenokārt tā bija politiska izrēķināšanās no "Saskaņas centra" un Reformu partijas puses, kas, manuprāt, katram ir redzams. Tērēt Ģenerālprokuratūras un citu valsts iestāžu laiku, lai tās pierādītu to, kas katram ir acīmredzams, pēc pārdomām tomēr neuzskatu par lietderīgu," uzsver bijušais LSA prezidents.

Viņš norāda, ka darbam AIP no LSA domes tika izvirzīts vienbalsīgi, tādējādi viņam tika pausta nedalīta uzticība un atbalsts pārstāvēt studentu intereses padomē.

Jau ziņots, ka, pēc Ratnieka domām, viņš ir ticis diskriminēts politiskās pārliecības dēļ. Viņš iepriekš norādīja, ka saskaņā ar viņa rīcībā esošo informāciju, piemēram, AIP ievēlētais Latvijas Mākslas augstskolu asociācijas deleģētais Latvijas Mākslas akadēmijas Senāta priekšsēdētājs un asociētais profesors Andris Teikmanis bijis četru partiju biedrs, taču tāpēc nav ticis diskriminēts.

LSA deleģētajam pārstāvim publiskajā telpā tiek pārmesta agrākā piederība Zaļajai partijai un kandidēšana uz Saeimu no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK saraksta.

Par Ratnieku 20.decembra Saeimas sēdē balsoja 37 deputāti no "Vienotības", nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un neatkarīgajiem deputātiem, taču pret balsoja 46 apvienības "Saskaņas centrs", Reformu partijas deputāti un viens "Vienotības" deputāts. Atturējās pieci "Vienotības" deputāti, bet nebalsoja daži ZZS deputāti un atsevišķi neatkarīgie deputāti.

Pēc Saeimas balsojuma Ratnieks žurnālistiem norādīja, ka viņu nepārsteidz šāds Saeimas lēmums, un tas apliecina, ka viņš kā LSA virzīts pārstāvis ir neērts kandidāts politiķiem. Ja ir šādi iebildumi, tas apliecina, ka studentus pārstāvošā organizācija virzās pareizā virzienā - atbalstot diskusijas par izmaiņām augstākās izglītības jomā, prasot konkrētu reformu plānu no izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa un iestājoties par bezmaksas augstākās izglītības ieviešanu.

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) iepriekš vēstulē Saeimai iebilda pret atkārtoti virzīto AIP locekļu kandidatūrām, tostarp pret Ratnieku, norādot, ka padome ir tikai daļēji pildījusi Augstskolu likumā noteiktos uzdevumus un funkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!