Foto: stock.xchng
Spēkā stājies vēl viens spriedums tā dēvētajā 13.janvāra grautiņu lietā - apsūdzētajam Edgara Markotam pretēji prasītajai brīvības atņemšanai noteiktas 160 piespiedu darba stundas.

Apsūdzētā advokāts Jānis Mucenieks portālam "Delfi" norādīja, ka Rīgas apgabaltiesas spriedums stājies spēkā, jo nedz prokuratūra, nedz aizstāvības puse to nav pārsūdzējuši.

Advokāts uzskata, ka piespiedu darbs ir taisnīgs un samērīgs sods.

Jau vēstīts, ka Rīgas apgabaltiesa pērn decembrī pasludināja spriedumu kārtējā 13.janvāra grautiņu krimināllietā, kurā apsūdzētajam Edgaram Markotam piesprieda 160 stundas piespiedu darbā. Apsūdzētais savu vainu atzina un lieta tika izskatīta bez pierādījumu pārbaudes. Neraugoties uz Markota vaļsirdību, prokurors lūdzis tiesu piespriest viņam daudz bargāku sodu - reālu brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un vienu mēnesi.

Šajā lietā, kurā uz apsūdzēto sola nonākuši 68 cilvēki, spriedumi nolasīti jau vairākiem apsūdzētajiem, taču lielākajā daļā lietu tiesvedība vēl turpinās pirmajā tiesu instancē.

Spēkā šajā lietā stājies vēl viens spriedums, kurā triju gadu cietumsods piespriests Ivanam Mirahtanovam.

2009.gada 13.janvāra pievakarē Doma laukumā noritēja opozīcijas partijas "Sabiedrība citai politikai" pieteikta protesta akcija, kurā piedalījās vairāk nekā 20 sabiedriskās organizācijas un partijas, kopumā pulcējot aptuveni 10 tūkstošus iedzīvotāju.

Lai arī šis mītiņš noritēja bez starpgadījumiem, pēc tā beigām aptuveni tūkstotis demonstrantu devās uz Saeimas namu, kur daudzi izsita parlamenta ēkai stiklus, demolēja likumsargu automašīnas un apmētāja kārtības sargus ar dažādiem priekšmetiem, bruģi un pudelēm. Cieta policijas transports, kā arī vairākas ēkas un veikali Vecrīgā. Traumas guva gan policisti un karavīri, gan grautiņa dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!