Foto: LETA
Pirmdienas rītā vides sargi pēc ilgstošas novērošanas maluzvejniecībā pieķēruši 21 gadu un 25 gadus vecus vīriešus, kuriem atsavināts 2,5 kilometrus garš zvejas tīkls un 81 kilogramu smags loms.

Kā pastāstīja Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Rīgas sektora vecākais inspektors Gints Zemitāns, svētdienas pēcpusdienā makšķernieki ziņojuši vides sargiem par to, ka pie Babītes ezera vienā no kanāliem krastā atrodas seši maisi ar zvejas tīkliem. Vides inspektori ap plkst.16 ieradās norādītajā vietā, lai pārbaudītu informāciju.

Vides inspektori kanāla krastā maisus atrada un slēpnī nolēma gaidīt, līdz kāds ieradīsies pēc maisiem. Aptuveni pēc pusotras stundas pie maisiem piebrauca automašīna, no kuras izkāpa divi vīri, piepumpēja laivu un ar tīkliem devās zvejā.

Maluzvejnieki ar lomu un tīkliem krastā iznāca šorīt ap plkst.5, kad vides inspektori viņus arī aizturēja. Pie maluzvejniekiem tika atrasti 50 tīkli, katrs 50 metru garumā. Maluzvejnieki stāstījuši, ka visus tīklus zvejā nav pielietojuši, taču atsavināti viņiem tika gan visi tīkli, gan laiva, gan arī loms, vēstīja Zemitāns.

Lomā atradās 22 kilogrami karūsu un 59 kilogrami brekšu.

Abiem vīriešiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols, kā arī viņiem nāksies maksāt zivju resursam nodarītos zaudējumus. "Maluzvejnieki stāstīja, ka zvejojuši tikai pa Babītes ezera kanāliem, nevis pašā ezerā. Ja maluzvejnieki lomu būtu mēģinājuši iegūt arī Babītes ezerā, tad jau tiktu sākts kriminālprocess un zivju resursiem nodarītie zaudējumi būtu vairāk nekā tūkstotis latu," norādīja vides inspektors, piebilstot, ka šoreiz zivju resursiem nodarītie zaudējumi būs ap 400 latiem.

Viens no maluzvejniekiem ir 1991.gadā dzimis vīrietis, kura deklarētā dzīvesvieta ir Kandava, otrs ir dzimis 1987.gadā, un viņa deklarētā dzīvesvieta ir Irlava. Savukārt ar automašīnu maluzvejniekus atveda un vēlāk pēc viņiem arī ieradās 67 gadus veca kundze.

Zemitāns informēja, ka vides inspektoriem 1945.gadā dzimusī kundze jau ir labi zināma, taču viņai saistību ar maluzvejniecību nevar pierādīt. Arī šoreiz sieviete skaidroja, ka vīrieši esot lūguši viņus ar laivu nogādāt norādītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!