Foto: F64
Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes (JIŪP) inspektori sadarbībā ar Vidzemes zvejnieku biedrības biedriem šodien Saulkrastos aizturēja maluzvejnieku no Rīgas, kurš Pēterupē bija izlicis kopumā 19 mazizmēra zvejas tīklus jeb tā dēvētos "televizorus".

Kā informēja JIŪP inspektors Jānis Brants, aizdomīgo vīru vides uzraugi pamanīja ap plkst.10 netālu no Pēterupes ietekas jūrā. Maluzvejnieks staigāja pa upi un cēla ārā savus "televizorus" - tie bija trīsstūrveida un ar liekaci, nevis tādi, kādus parasti izmanto nelegālajā zvejā, skaidroja Brants.

Vīrietis ilgāk nekā stundu darbojās pa ūdeni, līdz inspektori viņu aizturēja. Maluzvejnieks uzreiz sāka taisnoties, ka zvejas rīki esot sveši, un ka viņš vienkārši gribējis izņemt tos, lai zivis neaiziet bojā.

Tomēr, ņemot vērā, ka aizturētajam bija līdzi speciāls auduma futrālis zvejas rīku pārvadāšanai, bet mugurā - ūdensnecaurlaidīgs tērps, viņa nevainīgajam stāstam bija ļoti grūti noticēt, sacīja Brants.

Uz notikuma vietu tika izsaukti arī Valsts policijas darbinieki. Pārbaudot aizturētā personību, izrādījās, ka nelikumīgajā zvejā viņam ir pieredze - 1964.gadā dzimušais vīrietis jau šā gada pavasarī sodīts par līdzīgu pārkāpumu Rīgas pusē.

Maluzvejniekam tika noformēts protokols saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 80.panta 2.daļu "Par zvejas noteikumu pārkāpšanu", un tuvākajā laikā plānots lemt par viņam piemērojamo sodu, kas, ņemot vērā pārkāpuma atkārtotību, varētu būt maksimālais - 500 latu, prognozēja JIŪP inspektors.

Aizturētais kategoriski atteicās sadarboties ar likumsargiem un savu vainu maluzvejniecībā tā arī neatzina. Zivis pie viņa netika atrastas. Pārbaudot Pēterupi teju trīs kilometru garumā, pēcpusdienā inspektori tajā uzgāja un izņēma vēl četrus tieši tādus pašus nestandarta "televizorus", ar kādiem bija zvejojis pirms pāris stundām aizturētais vīrietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!