Foto: DELFI

Administratīvā apgabaltiesa šodien noraidīja Ventspils mēra Aivara Lemberga prasību pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), kurā viņš apstrīdējis 2007.gada septembra vēstulē izteiktu brīdinājumu.

Šodien pieņemto spriedumu 30 dienu laikā Lembergs var apstrīdēt Augstākās tiesas Senātā, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Līga Trubiņa.

Tiesas sēde šajā lietā notika 8.maijā, bet uz lietas izskatīšanu nebija ieradies ne pats Lembergs, ne arī kāds no viņa pārstāvjiem, līdz ar to tiesa lietu pēc būtības izskatīja desmit minūšu laikā. Tiesa noteica, ka spriedums šajā lietā būs pieejams šodien.

Jau ziņots, ka tiesāšanās šajā lietā aizsākta vēl 2007.gadā, taču 2010.gada sākumā Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nams tiesvedību lietā izbeidza. Tiesā tolaik nesniedza informāciju par tiesvedības izbeigšanas iemesliem, taču šo lēmumu vēlāk atcēla Administratīvā apgabaltiesa, kurā tas tika apstrīdēts.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, 2011.gada februārī lieta Liepājas tiesu namā tika izskatīta pēc būtības un Lemberga pieteikums daļēji apmierināts. Šo spriedumu pārsūdzēja abas lietā iesaistītās puses.

Kā aģentūrai LETA savulaik pastāstīja Lembergs, viņš tiesā apstrīd KNAB 2007.gada septembrī viņam adresētā vēstulē izteiktu brīdinājumu. 2005.gadā esot uzrakstītas vairākas, aptuveni desmit, sūdzības par Lemberga it kā veiktām noziedzīgām darbībām, un KNAB par tām ierosinājis administratīvo lietu.

Lembergs pastāstīja, ka šīs sūdzības par viņu rakstījis toreizējais partijas "Jaunais laiks" Ventspils domes deputāts Aivis Landmanis. Viena no sūdzībām bijusi, piemēram, par to, ka Lembergs, būdams Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs, Ventspils domē balsojis par brīvostas nolikuma punktu, kurā noteikta valdes locekļu prēmēšanas kārtība.

Tāpat bijušas sūdzības saistībā ar Ventspils Zivju konservu kombinātam piešķirtu kredītu, sulu termināli u.c. 2007.gada maijā šī lieta pret Lembergu tika izbeigta, nepieņemot nekādu lēmumu par soda piemērošanu. Taču pēc vairākiem mēnešiem, 2007.gada septembrī, Lembergs no KNAB saņēmis vēstuli ar viņam izteiktu brīdinājumu. Tas gan neesot bijis noformēts kā administratīvais akts, taču Lembergs to tā uztvēris un Administratīvajā rajona tiesā apstrīdējis principa pēc, jo uzskata, ka sūdzības, par kurām tika sākta administratīvā lieta pret viņu, bijušas nepamatotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!