Foto: LETA
Rīgas apgabaltiesa līdz nākamā gada 5.janvārim atlika Vecrīgas grautiņu krimināllietas izskatīšanu.

Tiesa otrdien nolēma, ka uz nākamo tiesas sēdi piespiedu kārtā jāatved tie apsūdzētie, kuri nebija otrdien ieradušies un nebija devuši tiesai par sevi ziņu.

Nākamajā tiesas sēdē būs jānodrošina aizstāvju piedalīšanās tiem apsūdzētajiem, kuri otrdien lūdza to darīt. Nākamajā sēdē tiesa arī plānojusi lemt par lietas sadalīšanu.

Lai 13.janvāra Vecrīgas grautiņu lietu izskatītu saprātīgos termiņos, prokurors tiesai ierosināja lietu sadalīt divās daļās.

Par kritēriju, pēc kura sadalīt lietu, prokurors ierosināja noteikt to, ka daļa apsūdzēto savu vainu pirmstiesas izmeklēšanas laikā bija atzinuši pilnībā, kā arī bija pieteikuši lūgumu par pierādījumu pārbaudes neizdarīšanu.

Ņemot vērā minēto, prokurors tiesai piedāvāja lietu sadalīt divās nosacītās daļās – vienā būtu tie apsūdzētie, kuri vainu atzina pirmstiesas procesā, otrā paliktu pārējie.

Šis prokurora lūgums lietas dalībnieku vidū izraisīja diskusijas. Gan apsūdzētie, gan viņu aizstāvji piekrīt, ka lietas izskatīšanai jānotiek saprātīgos termiņos, taču daļa lietas sadalīšanai nepiekrita. Piemēram, kāds no apsūdzēto aizstāvjiem uzsvēra, ka vainas atzīšana notikusi pirmstiesas izmeklēšanā, taču tagad tiesas procesa laikā tā var mainīties. Vēl kāds aizstāvis ierosināja lietu sadalīt vairākās daļās, proti, katrā lietā būtu pa 10 apsūdzētajiem.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa otrdien sāka tiesas procesu krimināllietā, kurā apsūdzēti 68 vīrieši par piedalīšanos grautiņos 2009.gada 13.janvārī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!