Foto: Iekšlietu ministrija
Jēkabpils policisti Salvis Tihanovskis un Rims Šveds, kurus janvāra beigās apšaudē ievainoja spēļu zāles aplaupītāji, atzina, ka dzīvo tāpat kā daudzi citi iedzīvotāji, kam ir mazi ienākumi, trešdien raksta "Latvijas Avīze".

Viņi noliedz izskanējušās ziņas, ka ir atstāti bez uztura līdzekļiem un nespēj parūpēties par savām ģimenēm.

Salvis Tihanovskis, ko ievainoja kaklā un kas ir vienīgais savas ģimenes apgādnieks, jo dzīvesbiedrei nav darba, stāsta, ka naudas ir mazāk kā agrāk, "taču galus kopā savelkam". "Sākumā man, tāpat kā Rimam Švedam, piešķīra palīdzību 120% apmērā no algas. Divu nedēļu rehabilitāciju saņēmu Dubultos. Tagad man ir slimības lapa. Protams, naudas mazāk, taču galus kopā savelkam, īsi sakot, mēs dzīvojam tāpat kā daudzi citi, kam ir mazi ienākumi," stāstījis Tihanovskis. "Tagad man galvenais - atgūt spēkus un atgriezties ierindā. Ievainojums kaklā liek sevi manīt tādējādi, ka mana kreisā roka nav tik stipra un ka organisma fiziskā spēka ir par maz, lai varētu strādāt. Dakteri neko nesola, atveseļošanās procesā progress ir, bet tas notiek lēni".

Arī Šveds sacījis, ka "iztikt var, jādzīvo, un viss". "Zāles man nav jālieto, vienīgi katru dienu cītīgi jāveic speciāli vingrinājumi, ko man ieteica rehabilitācijas centrā," teicis Šveds.

"Latvijas Avīze" atgādina, ka trīs mēnešus pēc Jēkabpils traģiskā notikuma, nelaimes gadījuma izmeklēšanas komisija pieņēma lēmumu Tihanovskim un Švedam izmaksāt vienreizēju pabalstu.

Patlaban ir divi iespējamie ceļi situācijas risināšanai: pēc premjera Valda Dombrovska (V) aicinājuma nodibināt Jēkabpils pašvaldības apbalvojumu kompensācijas izmaksai traģēdijā cietušajiem un Finanšu ministrijas sadarbībā ar Valsts kanceleju izstrādātais piedāvājums grozīt valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumu un papildinot to ar jaunu pantu, paredzot, ka ziedojums valsts un pašvaldības budžetam nevar būt uzskatīts par valsts mantas izšķērdēšanu.

Jau ziņots, ka četriem Jēkabpils apšaudē iesaistītajiem likumsargiem dome plānojusi izmaksāt 4400 latus, taču Valsts kancelejas juristi domei norādījuši, ka ziedot policistiem pašvaldība nevar, jo tas uzskatāms par interešu konfliktu, vēstīja raidījums.

Dome bez atlīdzības nolēma naudu nodot Iekšlietu ministrijai, lai tā iespējami drīz to izmaksātu policistiem, taču tam bija jāsaņem valdības saskaņojums, un pagājušajā nedēļā Valsts kancelejā sniegusi atteikumu, skaidrojot, ka šāds dāvinājums "uzskatāms par finanšu izšķērdēšanu".

Janvāra beigās Jēkabpilī notika bruņots laupīšanas uzbrukums spēļu zālei "Fēnikss". Aizturot iespējamos uzbrucējus, gāja bojā viens policists, bet vēl seši cilvēki - divi policisti, trīs uzbrucēji un spēļu zāles darbinieks - ievainoti.

Aizdomās par šo bruņoto laupīšanu policisti aizturējuši piecas personas. No aizturētajiem trīs ir ievainoti. Četri no uzbrucējiem bijuši policisti. Divi bijuši specvienības "Alfa" darbinieki, bet vēl divi - Valsts policijas Tukuma iecirkņa darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!