Valsts policijas Cēsu iecirknī nozieguma sastāva trūkuma dēļ atkārtoti izbeigta izmeklēšana lietā par Laura Dripes iespējamo piekaušanu, pastāstīja iecirkņa priekšnieks Jānis Goba.

Lietā vēlreiz saņemti ārstu atzinumi, pratināti liecinieki. Izmeklētāji secinājuši, ka dabas aizstāvju rīcībā nav noziedzīga nodarījuma sastāva, uz kuru iepriekš norādījis Dripe.

Policija jau atkārtoti secinājusi, ka miesas bojājumi Dripem nodarīti aizturēšanas brīdī, kad viņš centies bēgt un viens no biedrības "Mēs zivīm" inspektoriem viņam uzkritis uz sāniem.

Desmit dienu laikā no policijas lēmuma saņemšanas Dripe to atkārtoti var pārsūdzēt Cēsu rajona prokuratūrā.

2008.gada 3.novembra vakarā Braslas upes krastā Dripe un viņa paziņa Ēriks Ruža tika noķerti par maluzvejniecību. Viņi lašus ķēruši dabas parka teritorijā lieguma laikā. 2009.gada septembra sākumā Cēsu rajona tiesa abus atzina par vainīgiem maluzvejniecībā. Apelācijas kārtībā lieta 6.aprīlī tiks skatīta Vidzemes apgabaltiesā.

Pēc maluzvejnieku noķeršanas policija sāka vēl divus kriminālprocesus, kas tika izbeigti noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ.

Cēsu policija sāka kriminālprocesu par miesas bojājumu nodarīšanu Dripem pēc tam, kad saņēma viņa iesniegumu, kurā apgalvots, ka aizturēšanas laikā vides inspektori viņu situši, tādējādi nodarot miesas bojājumus.

Otrs kriminālprocess sākts, pamatojoties uz iesniegumu, kurā Ruža norāda, ka pēc nogādāšanas policijas iecirknī viņam iesitis kāds no inspektoriem.

Policija izmeklēšanā konstatēja, ka miesas bojājumi Dripem nodarīti aizturēšanas brīdī, kad viņš centies bēgt un viens no biedrības "Mēs zivīm" inspektoriem viņam uzkritis uz sāniem. Tā radušies miesas bojājumi, kuru dēļ Dripe pēc aizturēšanas nogādāts Cēsu rajona slimnīcā, no kuras nākamajā dienā izrakstījies.

Saistībā ar Ružas iesniegumu tiesu medicīnas eksperts konstatējis, ka miesas bojājumi maluzvejniecībā apsūdzētajam policijas iecirknī nav nodarīti.

Pagājušā gada oktobrī Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors Juris Sūrums policijas lēmumu par lietas izbeigšanu Dripes iespējamās piekaušanas lietā atcēla un pirmstiesas kriminālprocesu atjaunoja.

Dripe par maluzvejniecību tika aizturēts laikā, kad viņš ieņēma AS "Latvijas Valsts televīzijas un radio centrs" valdes priekšsēdētāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!