Cēsu rajona Policijas pārvalde (RPP) beigusi izmeklēšanu krimināllietās par bijušā AS "Latvijas Valsts televīzijas un radio centrs" (LVRTC) valdes priekšsēdētāja Laura Dripes un viņa paziņas Ērika Ružas iespējamo fizisko ietekmēšanu, pastāstīja Cēsu RPP priekšnieka vietnieks Jānis Goba.

Dripe un Ruža ir pagājušā gada 3.novembra vakarā Braslas upē noķertie maluzvejnieki, kas lašus ķēruši dabas parka teritorijā lieguma laikā.

Par iespējamo maluzvejniecību policija ierosināja krimināllietu, un 30.jūnijā Cēsu rajona tiesā notiks lietas izskatīšana. Pirmā tiesas sēde 18.martā tika atlikta apsūdzētā Ružas slimības dēļ, informēja Cēsu rajona tiesas tiesneša palīdze Ilze Kļaviņa.

Pēc iespējamo maluzvejnieku noķeršanas policija sāka vēl divus kriminālprocesus, kas pašlaik izbeigti noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ.

Cēsu policija pērn 6.novembrī sāka kriminālprocesu par miesas bojājumu nodarīšanu Dripem pēc tam, kad saņēma viņa iesniegumu, kurā apgalvots, ka aizturēšanas laikā vides inspektori viņu situši, tādējādi nodarot miesas bojājumus.

Otrs kriminālprocess sākts, pamatojoties uz 7.novembrī saņemtu iesniegumu, kurā Ruža norāda, ka pēc nogādāšanas policijas iecirknī viņam iesitis kāds no inspektoriem.

Policija izmeklēšanā konstatējusi, ka miesas bojājumi Dripem nodarīti aizturēšanas brīdī, kad viņš centies bēgt un viens no biedrības "Mēs zivīm" inspektoriem viņam uzkritis uz sāniem. Tā radušies miesas bojājumi, kuru dēļ Dripe pēc aizturēšanas nogādāts Cēsu rajona slimnīcā, no kuras nākamajā dienā izrakstījies.

Saistībā ar Ružas iesniegumu tiesu medicīnas eksperts konstatējis, ka miesas bojājumi maluzvejniecībā apsūdzētajam policijas iecirknī nav nodarīti. Kā stāsta Goba, pēc abu aizturēto nogādāšanas iecirknī vienam no inspektoriem ar Ružu bijis dialogs un inspektors domājis, ka Ruža tam taisās sist, tādēļ pielicis priekšā celi, kas atradies netālu no Ružas galvas. Arī policijas novērošanas kamerās šis fakts konstatēts, taču izmeklēšanā secināts, ka miesas bojājumi aizturētajam nav nodarīti.

Policijas lēmumus Dripe un Ruža var pārsūdzēt Cēsu rajona prokuratūrā 10 dienu laikā pēc lēmuma saņemšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!