Foto: Shutterstock
Šīs nedēļas otrajā pusē un vēl arī nākamnedēļ laikapstākļus Latvijā noteiks liels anticiklons, tādēļ nav gaidāmi ievērojami nokrišņi un saulainajās pēcpusdienās gaisa temperatūra vietām sasniegs +20 grādus, prognozē sinoptiķi.

Tuvākajā naktī, iestājoties bezvējam, daudzviet veidosies migla. Sagaidāms, ka ceturtdien laiks daudzviet skaidrosies un spīdēs saule. Arī turpmākajās dienās bieži gaidāms saulains laiks, bet dažkārt, sabiezējot miglai un mākoņiem, iespējams smidzinošs lietus. Vējš galvenokārt lēni pūtīs no dienvidu puses.

Gaisa temperatūra būs krietni augstāka nekā parasti oktobra vidū. Pat skaidrajās naktīs gaisa temperatūra visā valstī saglabāsies virs nulles, savukārt dažās pēcpusdienās, sildot saulei, termometra stabiņš pakāpsies līdz +16..+21 grādam, pārspējot siltuma rekordus.

Mēneša sākumā gaisa temperatūra un nokrišņu daudzums Latvijā bija tuvu normai, bet, ņemot vērā turpmāk prognozētos laikapstākļus, sagaidāms, ka oktobris būs jau sestais mēnesis pēc kārtas ar sausāku un siltāku laiku nekā ierasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!