Jaunās mūzikas festivāla "Arēna" noslēgumā piektdien operā Rīgas Festivāla orķestris atskaņos Amerikas komponistu mūziku, informēja operas preses sekretāre Inga Vasiļjeva.
Koncertā Festivāla orķestris diriģenta Normunda Šnē interpretācijā atskaņos triju paaudžu Amerikas komponistu mūziku.

Vidējo paaudzi pārstāv minimālisti Stīvs Reihs un Džons Adamss. Reiha komponēšanas stils veidojies, studējot afrikāņu bungu ritmus Ganā, gamelāna mūziku Bali un senos ebreju dziedājumus Jeruzālemē. Koncertā skanēs komponista darbs "Three Movements". Savukārt Džona Adamsa mākslas būtība izpaužas Vijoļkoncertā, kas ir viens no šobrīd populārākajiem opusiem visā pasaulē. Koncertā Adamsa Vijoļkoncertu atskaņos pasaulslavenais austriešu vijolnieks Ernsts Kovačičs.

Vecāko Amerikas komponistu paaudzi koncertā pārstāvēs Amerikas profesionālās mūzikas pamatlicējs, baznīcas ērģelnieks un daudzsološais sprinteris Čārlzs Aivzs. Koncertā skanēs viņa komponētais skaņdarbs "Variations on America". Viņš bija pirmās īsteni plaukstošās ASV apdrošināšanas kompānijas īpašnieks, bet brīvajā laikā revolucionārām muzikālām idejām pārņemts komponists.

Savukārt jauno paaudzi pārstāvēs komponists Čārlzs Koulmens ar skaņdarbu "Streetscape". Koulmens profesionāli pievērsies akadēmiskās mūzikas sapludināšanai ar džeza, roka un etniskiem elementiem, bet bērnībā Metropolitēna operā Ņujorkā dziedājis eņģeļu un ielas puiku lomas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!