Sestdien, 18. janvārī, pirmizrādi piedzīvojusi jauna pašmāju ģimenes filma "Vecā dārza noslēpums", ko veidojuši režisori Olafs Okonovs un Gunita Groša. Filma Latvijas kinoteātros būs skatāma no 25. janvāra.

"Vecā dārza noslēpums" ir piedzīvojumu stāsts visai ģimenei, kurā "iesaistītas jaunās tehnoloģijas, ceptas sliekas, īsti ķirbji, dzīvi zirnekļi, spoks un citi notikumu dalībnieki un liecinieki."

Filmas galvenie varoņi ir skolas bērni Santa, Kaspars, Nils un Keita, kuri izraugās bijušā VEF inženiera, pensionāra Armanda veco dārzu ar sagrabējušo busiņu kā izcilu vietu, kur spēlēties, viņi vēl nezina par noslēpumu, kas ieinteresējis izmanīgo un naudaskāro uzņēmēju Kārli. Drīz vien savērpjas dažādi notikumi, un skolas bērniem nākas gan iepazīt divus ne visai apķērīgus ļaundarus, gan arī sadraudzēties ar Armandu un iesaistīties dārza teritorijas aizstāvēšanā un glābšanā. Galu galā atklājas arī noslēpums.

Bērnu lomās iejutušies Roze Baumane, Niks Rapšs, Emīls Pohorželskis un Emīlija Jakubāne. Pieaugušo lomas atveido aktieri Agris Māsēns, Lauris Subatnieks, Imants Strads, Armands Berģis, Inga Alsiņa-Lasmane un Gatis Gāga.

Filmas galvenais operators ir Mārtiņš Jurevics, operators Ivo Skanstiņš, māksliniece Kristīne Lasmane, montāžas režisore Sandra Alksne, skaņu režisors Jevgenijs Svjatovs, komponisti Andris un Reinis Sējāni, kostīmu māksliniece Berta Vilipsone, grima māksliniece Agita Ilješāne, ražošanas vadītāja Daiga Līcīte un producents Gatis Upmalis. "Vecā dārza noslēpuma" scenārija autors ir igaunis Mihkels Ulmans – viens no profesionālākajiem un atzītākajiem bērnu un ģimenes filmu scenāriju autoriem Igaunijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!