Foto: Publicitātes foto
No 1. februāra līdz 17. martam izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" būs skatāma mākslinieka Ernesta Vītiņa personālizstāde "Stikla labirintā", kurā tiks eksponēta jaunradīta skulpturālā instalācija stikla materiālā, portālu "Delfi" informē izstāžu zāles pārstāvji.

Stikla tēlnieks Ernests Vītiņš, tiecoties pēc kā savdabīga, atklāja stikla krāvuma tehniku, un kopš tā brīža ir sistemātiski attīstījis un pilnveidojis savu rokrakstu. Mākslinieka dzinulis aizveda līdz monumentālajai stikla mākslai, kas ir Latvijas laikmetīgās mākslas vidē neierasts formāts. Atklājot, cik prasīga ir stikla krāvuma māksla, kompilējot pacietību, precizitāti, konstruktīvo un kreatīvo domāšanu un roku darbu, ir tapusi šī izstāde, kur īstenā stikla labirintā tiks eksponētas mākslinieka Ernesta Vītiņa stikla skulptūras.

Izstādes apmeklētāji varēs izstaigāt labirintu, kas, kā sola izstādes veidotāji, būs vienlīdz aizraujošs, maldinošs, vilinošs un visaptverošs, lai nonāktu gan strupceļos, gan atklātu sev jaunas stikla mākslas virsotnes.

Mākslinieks Ernests Vītiņš (1984) pēdējos gados ir ieguvis plašāku ievērību ar savu grandiozo, 22 tonnas smago, rokām darināto stikla mākslas darbu "Dabā" Latvijas Universitātes Dabaszinātņu centra foajē. Tikko kā ekspluatācijā nodots arī otrais arhitektuālais stikla mākslas darbs – iespaidīga vertikāla krāvuma stikla siena jaunuzceltajā Latvijas Universitātes Zinātņu mājā. Līdz tam mākslinieks veiksmīgi attīstījis Latvijas mākslas vidē unikālo stikla krāvuma tehniku, veidojot dažādas skulptūras gan ārtelpām, gan iekštelpu dekoram. Līdztekus "Ernest Vitin Layered Glass Design", mākslinieks ir radījis arī otru savas mākslas un dizaina konceptu – "Glasstone", kas nodarbojas ar jaunu piemiņas vietas koncepta izveidi un ir guvis atzinību arī ārpus Latvijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!