Foto: Yulia Krivich

Festivāls "Rīgas Fotomēnesis" izsludina atvērtu pieteikšanos 2019. gada festivāla izstādēm un āra projekcijai, portālu "Delfi" informē festivāla direktors Arnis Balčus.

2019. gada festivāla tēma būs "Ēdot ananāsus uz mēness", kas ir tapusi iedvesmojoties no laikmetīgām kultūrsituācijām pēcpatiesības ērā, kur viltus ziņas, daļējas patiesības, pašmācošos algoritmos balstīts sociālo mediju saturs ir globālās sabiedrības ikdienas dienas kārtības pamatā.
"Festivāls sagaida fotoprojektus, kas pievēršas neviennozīmīgām kultūrsituācijām pēcpatiesības laikmetā, pēcpolitiskiem diskursiem, utopiskiem naratīviem, kolektīvās atmiņas un traumas jautājumiem, piemiņas individuāliem un kolektīviem rituāliem," raksta Balčus.

Konkursā aicināti piedalīties fotogrāfi no visas pasaules. Aptuveni piecu fotogrāfiju sērijas tiks atlasītas dalībai "Rīgas Fotomēneša' izstādēs dažādās norises vietās, bet ap 35 fotogrāfiju sērijas tiks projicētas īpašā pasākumā pilsētvidē, kas norisināsies festivāla atklāšanas nedēļā.

2019. gada festivāla atklāšanas nedēļa norisināsies no 13. līdz 19. maijam Rīgā. Pieteikšanās termiņš ir 2019. gada 18. janvāris. Vairāk par pieteikšanos var uzzināt "Rīgas Fotomēneša" mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!