Foto: Publicitātes foto
Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" ikgadējie ziemas koncerti "Viss skaidri redzams", kas jau tradicionāli decembrī izskanēja Dzelzceļa muzejā Rīgā, 2019. gada februārī norisināsies Liepājā, Rēzeknē un Cēsīs, portālu "Delfi" informē fonda pārstāvji.

"Visus šos astoņus gadus, kopš fonds "Viegli" rīko koncertsērijas decembrī, esam saņēmuši neskaitāmus ielūgumus paviesoties koncertzālēs arī ārpus Rīgas. Mēs ilgi gaidījām īsto brīdi, lai iepriecinātu klausītājus reģionos un nu tas mirklis ir klāt! Esmu laimīgs, ka klausītāji Rēzeknē, Cēsīs un Liepājā dzirdēs mūsu dziesmas tik krāšņā skanējumā – kopā ar Vidzemes kamerorķestri," stāsta viens no fonda "Viegli" dibinātājiem, Imanta Ziedoņa muzeja radošais direktors un koncertu "Viss skaidri redzams" režisors, mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora).

Koncerts Liepājā koncertzālē "Lielais dzintars" norisināsies 3. februārī, Rēzeknē koncertzāli "Gors" fonda "Viegli" zināmākās dziesmas no visiem trim albumiem jaunos aranžējumos pieskandinās 6. februārī , savukārt cēsnieki un pilsētas viesi uz satikšanos gaidīti Vidzemes koncertzālē 17. februārī. Koncerti tiks aizvadīti nosaukuma "Viss skaidri redzams" zīmē, un tajos, tāpat kā Dzelzceļa muzejā, uzstāsies mūziķi, kuri piedalījušies visu trīs albumu ierakstā – Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis (Goran Gora), Māra Upmane-Holšteine, Raimonds Gusarevs (El Mars) un Jānis Strapcāns – kopā ar Vidzemes kamerorķestri Andra Veismaņa vadībā, kā arī fonda "Viegli" draugi.

Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" dibināts 2010. gada pavasarī, lai īstenotu fonda patronam – dzejniekam Imantam Ziedonim – tuvu misiju: "Latvija ir brīnumskaista zeme, bet skaistajam jāpalīdz parādīties". Fonda mērķis ir attīstīt jaunradi Latvijā, veicinot Imanta Ziedoņa ideju īstenošanos un vērtību turpināšanos, atbalstot radošas, neparastas iniciatīvas un veidojot sabiedriskus projektus, kas atklāj Latvijas skaistumu. 2015. gada rudenī fonds "Viegli" ar vislielāko atbildību par dzejnieka uzticēto uzdevumu dibina Imanta Ziedoņa muzeju, par tā misiju izvirzot veicināt jaunradi Latvijā, iedvesmot sabiedrību latviskuma stiprināšanā, kā arī sniegt iespēju interesentiem radošā veidā izzināt sevi un pasauli, balstoties Imanta Ziedoņa idejās, daiļradē paustajā un viņam tuvajās vērtībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!