Īsi pirms gadu mijas grupa "Labvēlīgais tips" laidusi klajā jaunu hita "Lai" versiju Nākamgad kopš šīs dziesmas tapšanas apritēs divdesmit gadi, tā bija iekļauta grupas izlasē "Tipa labākās dziesmas", kas tika izdots 1999. gadā.

Kā uzsver grupas dalībnieki, "Lai" šajos gados ir skanējusi gandrīz katrā grupas koncertā, vienmēr izpelnoties klausītāju ovācijas. "Tāpēc dziesma ir pelnījusi, lai viņai nopūstu laika putekļus, piebērtu kādu šķipsnu skaņu garšvielu un no jauna iemūžinātu digitālās krātuvēs," pauž mūziķi, piebilstot – nudien, kāpēc gan "Lai" nekļūtu par oficiālo Jaungada himnu?

"Tā jau līdz šim ir tikusi izmantota jubilāru sumināšanā, salūtu blīkšķināšanā, eglītes iedegšanā, tortes izstumšanas ceremonijā un citos tikpat nozīmīgos dzīves mirkļos! Un – galu galā – kāpēc Jaungada naktij dziesmu un melodiju ziņā, ir jābūt apdalītai attiecībā pret Ziemassvētkiem un Līgo vakaru?!"

Komponisti dziesmai ir tie paši – Andris Freidenfelds, Ģirts Lūsis un Normunds Jakušonoks, teksta autors – Andris Freidenfelds. Remiksa autori Lotars Lodziņš un Jānis Kalve no "Labo ierakstu studijas". Par dziesmas teksta video versiju parūpējās Ilmārs Sieks.

Atgādinām, ka 31. decembrī pulksten 16.00 Rīgas Kongresu namā notiks tradicionālais "Labvēlīgā topa" Vecgada šovs "Lai laime nepāriet!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!