Dziedātāja Alise Kante, džeza ģitārists Āris Ozols un grupa "Syncope" gaidot Ziemassvētkus, iedziedājuši komponista Mārtiņa Brauna un dzejnieces Māras Zālītes dziesmas "Veltījums" džeza versija.

Šogad, sagaidot Latvijas simtgadi, tika noskaidrotas skaistākās un nozīmīgākās latviešu komponistu dziesmas. Dziesmas, kuras nekad nenoveco un kuru vilinājumam ļaujas arvien vairāk mūziķu, tās pārveidojot, interpretējot dažādos žanros – šoreiz arī džeza manierē. Viena no tādām, uzsver Alise Kante, ir arī Mārtiņa Brauna un Māra Zālītes "Veltījums", kura jau tradicionāli saistās ne tikai ar Ziemassvētku laiku, bet ir kā kultūras mantojums, ko iemīļojuši gan lielie, gan mazie.

"Šī dziesma man ir īpaši tuva – bērnības sentiments, dziesmas vēstījums un melodija," atklāj Alise Kante.

Alise Kante un Āris Ozols, balstoties uz komponista Mārtiņa Brauna "Veltījuma" galveno muzikālo domu, piedāvā savu – pilnīgi svaigu, oriģinālu skatījumu. Dziesmas aranžējuma autors ir džeza ģitāras meistars un jaunais džeza komponists Āris Ozols.

Alise aicina šajos Ziemassvētkos darīt labu, daloties priekā, labestībā, vairojot saticību. Šajā gada nogalē abi mūziķi sadarbībā ar Latvijas bērnu un bāreņu fondu (LBBF) devās labdarības koncerttūrē, iepriecinot bērnus no internātskolām.

"Man ir ļoti paveicies, ka varu darīt savu sirdslietu – dziedāt! Esmu, vesela, man ir mīloša ģimene, un pārējais viss ir nieki. Vēlos dalīties savā laimē un priekā ar mūzikas starpniecību! Tas ir mans pienākums, misija un ticība!" saka Alise Kante.

Alise Kante un Āris Ozols sadarbojās vairāk nekā sešus gadus, izpildot džeza klasiku, radot savu oriģinālmūziku, kā arī veidojot latviešu tautas dziesmu, komponistu skaņdarbu interpretācijas džeza mūzikas valodā.

Ierakstā piedalījušies džeza mūziķi un grupas "Syncope" dalībnieki – Pēteris Liepiņš (bass), Mareks Logins (bungas), Atis Andersons (taustiņi), Miķelis Dzenuška (vibrafons, zvaniņi). Skaņu režija – Edgars Skrāģis. Šī gada vasarā klajā nācis arī Āra Ozola un domubiedru – grupas "Syncope" pirmais debijas albums, kurā līdzdarbojas arī Alise Kante. "Syncope" mūziku raksturo fusion, etno, jazz sintēze, savdabīgi apvienojot džeza, roka un pasaules mūzikas iezīmes.

Alise Kante veiksmīgi koncertē jau vairāk nekā septiņas gadus. Plašāk pazīstamā kā Intara Busuļa un Abonementa orķestra komandas dalībniece. Savulaik sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Linda Leen, Igo, Laima Vaikule. Bijusī Valsts Policijas orķestra soliste, mūziklu dalībniece un kruīzu šovprogrammu soliste. Šobrīd aktīvi darbojas kā soliste realizējot sevi džeza mūzikas žanrā dažādos projektos un sastāvos, kā arī studē JVLMA, apgūstot populārās un džeza mūzikas vokālā skolotāja profesiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!