Piektdien, 14. decembrī, klajā laista pirmā kompozīcija "Izoletta" no režisora Andra Gaujas topošās filmas "Nekas mūs neapturēs" skaņu celiņa. Dziesmas mūzikas autore ir Sniedze Prauliņa, vārdu autors – Edgars Šubrovskis, to izpilda jaunā dziedātāja Evija Vēbere, bet ieraksta beigās dzirdama arī aktiera Andra Keiša balss. Kompozīcija ierakstīta Ingus Baušķenieka ierakstu studijā "Bicycle Systems".

Topošā filma “Nekas mūs neapturēs” ir stāsts par lepniem cilvēkiem. Filmas centrā ir egocentriskais mūzikas producents (Andris Keišs), kurš sava nepiekāpīgā rakstura dēļ nonāk līdz absurdam ģimenes modelim, pārliecinot sievu (Kristīne Nevarauska), meitu (Dārta Stepanova) un jauno mīlestību (Elza Gauja) sadzīvot kopā zem viena jumta. Mūzikai filmā ir būtiska loma, un tās skaņu celiņā ir iesaistīti daudzi atzīti mūziķi: Edgars Mākens ("Gaujarts", "Manta"), Miķelis Putniņš ("Ezeri"), Kaspars Tobis ("Dzelzs vilks"), Edgars Viļums ("Triānas parks", MESA), džeza bundzinieks Artis Orubs, kā arī jaunie komponisti — Sniedze Prauliņa un Gatis Ziema. Filmai būs plašs muzikālais spektrs, kas sniegsies no baroka līdz rokmūzikai, no modernisma un avangarda līdz saldai popmūzikai.

"Nekas mūs neapturēs" filmēšana tika pabeigta augusta beigās Āraišos, un šobrīd norit darbs pie tās montēšanas. Paredzēts, ka filma uz ekrāniem nonāks 2019. gada pirmajā pusē.

Filma "Nekas mūs neapturēs" ir jau ceturtais režisora Gaujas un operatora Aleksandra Grebņeva kopdarbs. 2014. gadā abi debitēja ar spēlfilmu "Izlaiduma gads", kas piedzīvoja panākumus gan kinoteātros, gan festivālos, bet iepriekš piedalījās vairākos desmitos starptautisku kinofestivālu ar dokumentālo filmu "Ģimenes lietas" (2010).

Vokāliste un taustiņinstrumentāliste Evija Vēbere iepriekš bijusi zināma kā dueta "Howling Owl" dalībniece. Kopā ar kolēģi, serbu bundzinieku Lavu Kovaču tika izdots debijas EP, kā arī muzicēts vairākās nozīmīgās mūzikas konferencēs un festivālos. Šobrīd Evija Vēbere darbojas kā solomāksliniece, un šī gada oktobrī tika publicēts viņas solo albums "Sirdsbūt", kas tika arī nominēts "Austras balvai" kategorijā "Latvijas gada labākais albums".

Mākslinieces dziesmas "Svētku diena" izpildījums simtgades koncertā "Mīlestības vārdā. 18+" pie Gaismas pils 19. novembrī izpelnījās sabiedrības nopēlumu, taču viņu aizstāvēja daudzi sabiedrībā labi zināmi cilvēki, tostarp koncerta idejas autors Jānis Šipkēvics juniors jeb Shipsea un Uldis Rudaks, Andris Freidenfelds, kā arī pats dziesmas autors Imants Kalniņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!