Foto: Publicitātes attēls
Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē 4. janvārī pirmizrādi piedzīvos Ulda Tīrona jauniestudējums "Apmānītā", kas tapis pēc Tomasa Manna tāda paša nosaukuma noveles motīviem, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Savā pēdējā literārajā darbā "Apmānītā" (1953) Tomass Manns pievērsies kādas vācu atraitnes bezcerīgajai mīlestībai uz divreiz jaunāku amerikāņu jaunekli. Šis vēlās mīlas stāsts risinās pēc Pirmā pasaules kara uz Eiropas pagātnes, kultūras un tradīciju sabrukuma fona un veltīts, iespējams, pašai aizkustinošākajai cilvēka īpašībai – spējai atdot savu mīlestību uz visiem laikiem zūdošajam mirklim.

Šis ir trešais režisora Ulda Tīrona iestudējums Jaunajā Rīgas teātrī. 2015. gadā tapa izrāde "Mielasts" un 2017. gadā "Pēdējā Ļeņina Eglīte", par lomu kurā Vilis Daudziņš ieguva 2017./2018. gada teātra sezonas Spēlmaņu nakts balvu "Gada aktieris".

Par jauno iestudējumu Uldis Tīrons saka: "Kādreiz, pēc ilgstošas aizraušanās ar Tomasu Mannu, jau pēc "Doktora Fausta", es izlasīju arī viņa pēdējo stāstu, un tas mani apstulbināja ar savu fizioloģisko cinismu. Kā teiktu kņazs Miškins – ieraugot tādu bildi, var ticību zaudēt. Mēs veidojam šo izrādi, domājot par to, kā saglabāt nedaudz viegluma un prieka – jaunās pasaules, sabrukuma, slimību, novecošanas un citu bezjēdzību priekšā. Teātris varbūt ir tā retā vieta, kur tas vēl var izdoties."

Izrādes scenogrāfiju un kostīmus veido māksliniece Anna Heinrihsone. Galveno lomu – vācu atraitni – atveido Regīna Razuma, viņas meitu Annu spēlē Marija Linarte un amerikāņu jaunekli – Kaspars Dumburs. Vēl lomās – Ģirts Krūmiņš un Toms Veličko.

Tuvākās izrādes: 8., 26., 27. janvārī un 15., 16. un 27. februārī. Izrāde notiks JRT Lielajā zālē Miera ielā 58a.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!