Foto: Juris Novads
2019. gada 13. februārī pulksten 19.00 Valmieras Kultūras centrā notiks Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) koncerts, portālu "Delfi" informē Valmieras kultūras centra pārstāvji.

Koncertā uzstāsies LSO diriģenta Gintara Rinkēviča vadībā un čellists Ēriks Kiršfelds. Orķestris koncertā piedāvās noklausīties Ludviga van Bēthovena 5. simfoniju, kas pirmatskaņojumu piedzīvoja 1808. gadā Vīnē, kā arī skanēs komponista Kristapa Pētersona "Otrais Liepājas koncerts čellam un simfoniskajam orķestrim".

Liepājas Simfoniskais orķestris ir Baltijas valstīs vecākais un Latvijā vienīgais profesionālais orķestris, kas darbojas ārpus galvaspilsētas. Tā galvenais mērķis ir Latvijas komponistu mūzikas un Latvijas skaņražu daiļrades atpazīstamības veicināšana. Orķestris sešas reizes kļuvis par Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas ieguvēju. Kopš 2017./2018.gada sezonas Liepājas Simfoniskā orķestra diriģents un mākslinieciskais vadītājs ir talantīgais un starptautisku atzinību guvušais lietuviešu diriģents Gintars Rinkēvičs. Viņš ir bijis Lietuvas mūzikas un teātra akadēmijas profesors, Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra dibinātājs un Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents.

Ēriks Kiršfelds ir Liepājas Simfoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistars. Čellists koncertē gan kā solists, gan dažādos kameransambļos. 2009. gadā ieguvis Latvijas Lielo mūzikas balvu par izcilu darbu ansamblī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!