Foto: Publicitātes foto
Trešajā adventē, 16. decembrī, dziesminieku koncertu ciklā "Adventa mūzikas svētki Rīgā" pulksten 12.00 Rīgas Mārtiņa evaņģēliski luteriskajā baznīcā, (Slokas ielā 34) uz koncertu aicina Laine Ligere-Stengrevica, Helvijs un Agnese Stengrevici, bet vakarpusē, pulksten 18.00, Latvijas Apvienotajā Metodistu baznīcā, Rīgas 1. draudzē (Akas ielā 13) muzicēs Ieva un Matīss Akurateri kopā ar Leonu Sējānu, portālu "Delfi" informē Austrs biedrības pārstāve Inese Muižniece.

Dziesminiece Laine Ligere-Stengrevica ar ģimeni – vīru Helviju Stengrevicu un meitu Agnesi Stengrevicu – Adventa mūzikas svētkos piedalās jau otro reizi. Viņi stāsta: "Ziemassvētki ir vieni no mīļākajiem svētkiem mūsu un arī daudzām citām ģimenēm! Tie ir lieli mīlestības svētki. Pasaule saņēma lielāko Dieva mīlestības dāvanu – Dieva Dēlu. Šajos svētkos mēs katrs cenšamies dot kādu mīlestības apliecinājumu saviem tuvākajiem, saviem līdzcilvēkiem. Adventa laiks mūs sagatavo šī skaistā notikuma sagaidīšanai katru gadu no jauna. Šajā koncertā kopā ar klausītājiem tuvosimies savās sirdīs šiem skaistajiem svētkiem – Dieva Dēla dzimšanas svētkiem – Ziemassvētkiem."

Foto: Publicitātes foto

Tik daudzpusīgā un daudzšķautņainā Latvijas mūzikas personība Ieva Akuratere šajā koncertu ciklā būs dziesminieces veidolā un uzstāsies kopā ar savu dēlu Matīsu Akurateru un draugu Leonu Sējānu. Viņas aicinājums uz koncertu skan gaišās sajūtās: "Ziemassvētki daudziem pieaugušajiem rada sirsnīgo, mīļo patvēruma sajūtu bērnībā un atgādina skaidrās, laimīgās bērna sirds prieku. Vēlamies Adventa laikā ar mūzikas skaņām pietuvināt jaunas gaismas un jaunas cerības dzimšanas svētkus."

Koncertu ciklā "Adventa mūzikas svētki Rīgā" klausītāji tiek aicināti uz septiņiem dziesminieku koncertiem dažādās Rīgas baznīcās četrās decembra svētdienās. Pirmajās trīs Adventēs notiek katrā divi autorkoncerti, bet ceturtajā Adventē, 23. decembrī, visi svētku dalībnieki pulcēsies lielajā noslēguma koncertā Rīgas Lutera evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Šogad svētkos piedalās Kārlis Kazāks, Haralds Sīmanis, Anta Eņģele, Silvija Silava un Sniedze Prauliņa, Laine Ligere Stengrevica, Helvijs un Agnese Stengrevici, Ieva un Matīss Akurateri un Leons Sējāns.

Ieeja koncertos – bez maksas.

Pasākums tiks filmēts un fotografēts. Foto un video materiāli vēlāk tiks izmantoti pasākuma publicitātei internetā (sociālajos tīklos, medijos).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!