Foto: Publicitātes foto
90. dzīves gadā aizsaulē devusies Liepājas un Valsts Jaunatnes teātra un filmu aktrise Astrīda Gulbe (1929.–2018.), portālu "Delfi" informē Latvijas Kinematogrāfistu savienības pārstāvji.

Astrīda Gulbe nāk no radošas dinastijas, abi vecāki bijuši solisti Liepājas operā. Pēc Rīgas 3. vidusskolas beigšanas viņa apguvusi aktiermeistarību Vissavienības Valsts kinematogrāfijas institūta Aktieru fakultātē, kuru absolvējusi 1955. gadā. Astrīda Gulbe ir Latvijas pirmā profesionālā kinoaktrise,

Viņas lielākās un izcilākas kinolomas ir Anita filmā "Zvejnieka dēls" (1957.) un Ieva "Kā gulbji balti padebeši iet" (1957), kas ir aktrises mīļākā kinoloma.

Vēlāk Gulbe strādājusi Liepājas teātrī un filmējās epizodiskās lomās filmās "Kapteiņa Enriko pulkstenis", (1967), "Un rasas lāses rītasusmā" (1977.), "Kad bremzes netur" (1984.), "Mazās kaislības" (1990.) un citās.

1961. gadā viņa kļuva par aktrisi Jaunatnes teātrī Rīgā, kurā nostrādāja 30 gadu, priecējot skatītājus kā princese Gundega Annas Brigaderes lugā "Princese Gundega un karalis Brusubārda", lapsa Alise izrādē "Buratīno piedzīvojumi", Smeraldīna Karlo Gocci lugā "Zaļais putniņš", ļaunā pamāte – Sniegbaltīte un septiņi rūķīši" Ārija – Raiņa "Indulis un Ārija" un daudzām citām lomām.

"Daba Astrīdu Gulbi bija apveltījusi ar radošu talantu, apņēmību un darba tikumu, sieviķo skaistumu līdz mūža galam, labestību, bezgalīgu mīļumu un rūpi par saviem tuvajiem un draugiem," aktrisi raksturo Latvijas Kinematogrāfistu savienības pārstāvji.

Izvadīšana notiks otrdien, 11. decembrī pulksten 14.00, Rīgas Krematorijas Lielajā zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!