Foto: Publicitātes foto

Darbu sākusi jauna multimediāla vietne "KnutsSkujenieks.lv", kas veidota kā dzejnieka vadīta ekskursija laikā un telpā, kur pats rakstnieks lasa dzeju, stāsta par radošo procesu, komentē par lietām un priekšmetiem, portālu "Delfi" informē vietnes veidotāji.

Jaunā vietne tapusi sadarbībā ar Knutu Skujenieku un viņa ģimeni. Tā ļauj dzejnieka vadībā izstaigāt viņa māju – viesistabu, darbistabu un dārzu – ielūkoties rakstnieka bibliotēkā, apskatīt ģimenes fotogrāfijas pie sienām jeb "famīlijas hroniku", kā arī virtuāli izšķirstīt apjomīgo dzejnieka fotoalbumu.
Virtuālo ekskursiju papildina gan īsi komentāri, gan audioieraksti, kuros Knuts Skujenieks stāsta par skolas gadiem, studijām, notiesāšanu, lēģeri, atgriešanos Latvijā un citiem nozīmīgiem savas biogrāfijas pieturpunktiem, tostarp arī par savā dzīvē svarīgiem cilvēkiem.

Vietnē iespējams apskatīt visu Knuta Skujenieka bibliogrāfiju – oriģināldzeju gan latviešu valodā, gan svešvalodās, kā arī ārzemju literatūras tulkojumus.

Šobrīd realizēta projekta pirmā kārta.

Projektu īstenojuši Salaspils novada bibliotēkas speciālisti sadarbībā ar dzejnieka Knuta Skujenieka ģimeni, literatūrzinātnieku un literatūrkritiķi Arni Koroševski, mākslinieku un programmētāju Tomu Burānu, kā arī fotomākslinieku Kasparu Suškeviču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!