Foto: F64
13. decembrī plkst. 17.00 Rīgas Jūgendstila centrā notiks krājuma kataloga "Rīgas jūgendstils" atvēršanas svētki. Izdevumam izvēlētie mākslas darbi, mēbeles, trauki, apģērbs un aksesuāri, interjera tekstils, metāla, ādas un stikla izstrādājumi, kā ari fotogrāfijas apliecina Latvijas jūgendstila perioda meistaru prasmi un stila izjūtu, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Muzeja krājumam grāmata veltīta pirmo reizi. Atvēršanas sarīkojumā tikšanos ar kataloga veidotājiem kuplinās muzikāls duets – Ieva Šablovska (arfa) un Sondra Lejmalniece (flauta).

Kataloga koncepcijas autore ir Dr. arh. Agrita Tipāne. Izdevuma ievadā dots ieskats muzeja "Rīgas Jūgendstila centrs" vēsturē un pārskats par kolekcijas izveidi. No vairāk nekā 7000 priekšmetiem, kas glabājas muzejā, izvēlēti gandrīz 280, kas raksturo dizainu, lietišķo mākslu un rūpniecību Latvijas teritorijā 20. gadsimta sākumā. Kataloga deviņās nodaļās apskatīta glezniecība, grafika, grāmatu grafika un iespieddarbi, mēbeles, porcelāns, fajanss un keramika, stikls, interjera tekstils, tērpi un aksesuāri, metāls un āda, kā arī fotogrāfija. Izdevums ir bagātīgi ilustrēts, tas lasāms latviešu un angļu valodās.

Šis ir pirmais muzeja krājumam veltītais katalogs, plānots publikācijas turpināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!