Foto: Gints Gabrāns

Latviešu mākslinieks Gints Gabrāns, kura viens no jaunākajiem projektiem ir papildinātās realitātes aplikācija SAN, 7. decembrī Latvijas Arhitektu savienības namā, Torņu ielā 11, Rīgā rīkos pasākumu, kurā "atklās" SAN ofisu debeskrāpjus Dubajā, Šanhajā, Ņujorkā".

Ofisi veidoti un redzami ar papildinātās realitātes mobilo aplikāciju SAN.

Atgādinām, ka 18. novembrī ar projektu "Transrealitātes Zirgu iela" tika atklāta pirmā SAN ofisa ēka Rīgā, kas ir 25 kilometrus augsta un patlaban aplūkojama 50 kilometru rādiusā ap Zirgu ielu. Šis objekts iezīmē arī aplikācijas SAN jaunu sākumu, kurai veikta atjaunotne. Visi iepriekšējie SAN mākslas objekti, kuri bija izvietoti visā pasaulē, ir izdzēsti un pārnesti digitālā, astrālā telpā.

Pasākuma norise 7. decembrī no pulksten 19.00 līdz 22.00. Aplikācija SAN ir lejuplādējama vietnē san.lv (Appstore, GooglePlay).

Aplikācija SAN tika radīta, izmantojot pilnīgi jaunu un pasaulē unikālu risinājumu, kas ļauj veidot GPS bāzētas lielizmēra virtuālas struktūras, kas redzamas viedierīcē kā papildinātās realitātes 3D objekti. Tie ir aplūkojami reālajā telpā no dažādiem skatpunktiem, un caur tiem var pārvietoties. Virtuālajiem objektiem ir patstāvīga GPS lokācija telpā bez optiskas piesaistes marķieriem vai plaknēm, kā tas ir citās papildinātās realitātes aplikācijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!