Foto: LETA

Šā gada "Spēlmaņu nakts" galvenās balvas ieguvēji – izrādes "Dvēseļu utenis" veidotāji – teātra trupa "Kvadrifrons", režisore Inga Tropa un dramaturģe Justīne Kļava, atcēluši sava jaunākā iestudējuma "Sidraba šķirdums" pirmizrādi, liecina paziņojums sociālajā tīklā "Facebook", trupas "Kvadrifrons" profilā.

Pirmizrāde bija plānota šā gada 12. decembrī Rīgas cirka telpās.

Iestudējuma stāsts tika veidots par sešiem radniecīgi saistītiem dažādu seksuālo orientāciju un uzskatu pārstāvjiem, kuru likteņus izšķir neprasme orientēties mainīgajā sabiedrības vērtību sistēmā un nespēja atbildēt uz jautājumu "kas es esmu?".

Līdzīgi kā kritiķu slavētajā un ar gada labākās izrādes titulu godalgotajā "Dvēseļu utenī", arī jaunajā iestudējumā bija plānots reflektēt par kultūrvēsturiskiem un sociāliem aspektiem, kas ir izšķiroši personības attīstībā, atspoguļojot un brīvi interpretējot latviešu klasikas darbos sastopamus tēmu lokus un problemātiku. "Dvēseļu uteņa" centrā bija indivīda attiecības ar savu nacionālo identitāti, savukārt "Sidraba šķidrumā" – runāts par cilvēka attiecībām ar seksualitāti un dzimumidentitāti.

Kā teikts teātra trupas "Kvadrifrons" paziņojumā, viņi ļoti augstu vērtē un ciena savus skatītājus, tādēļ ziņa par pirmizrādes atcelšanu jeb pārcelšanu uz nenoteiktu laiku notiek pēc ilgām pārdomām un diskusijām.

"Neskatoties uz ieguldīto darbu, esam nonākuši pie secinājuma, ka šobrīd izaicinājumu ir vairāk nekā risinājumu. Tāpat mūsu lēmumu ietekmē dažādi iepriekš neparedzēti ārēji apstākļi un pārsteigumi. Šajā projektā esam ieguldījuši daudz laika un pūļu, tāpēc nav viegli paziņot, ka mēs esam nolēmuši pārcelt izrādes "Sidraba šķidrums" pirmizrādi uz nenoteiktu laiku," teikts "Kvadrifrona" paziņojumā "Facebook".

"Mūsu komandas iepriekšējais veikums, izrāde "Dvēseļu utenis", un tās panākumi mūsu turpmākajam darbam uzliek jau daudz augstāku latiņu. To uzliekat ne tikai jūs, mūsu skatītāji, kritiķi un nozares profesionāļi, bet arī mēs paši, jo ikviens un ik reizi vēlas iestudēt savu vislabāko izrādi."

"Mēs turpinām strādāt, lai meklētu risinājumus, kā izrādes ideju attīstīt un parādīt skatītājiem labākajā iespējamajā veidā. Apsolām, ka "Sidraba šķidrums" appludinās Latvijas mākslas liedagus citā laikā un formā, līdzi nesot prieku un aizrautību gan mums, gan jums!" ziņo "Kvadrifrona" mākslinieki.

Tāpat viņi atgādina, ka ar visiem līdz šim nopirkto biļešu īpašniekiem sazināsies personīgi, lai vienotos par izdevīgāko risinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!