Foto: Publicitātes foto

Dzintaru koncertzāles rezidējošie mākslinieki trio "Art-i-Shock" 26. decembrī pulksten 17.00 aicina uz koncertu "Krāsainie Ziemassvētki", kurā virtuozās mūziķes atskaņos sev neraksturīgu klasiskās mūzikas repertuāru – baroka, renesanses un viduslaiku ziemassvētku melodijas, kuras instrumentējis un tām pārlikumus veidojis viduslaiku mūzikas eksperts Guntars Prānis un aranžētāja Inga Meijere, portālu "Delfi" informē Dzintaru koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Kā sola mākslinieces, lielu pārsteigumu sagādās Guntara Prāņa versija par renesansīgo Djego Ortisu (Diego Ortiz), kāda gregoriska dziedājuma tēmu un franču deju "An-dro". Savukārt trio "Art-i-Shock" dalībnieces koncertā muzicēs ar viduslaiku instrumentiem – Agnese Egliņa pie klavesīna, Guna Šnē ar da gambu, bet Elīna Endzele spēlēs daudz perkusiju, to skaitā Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu tautas mūzikas instrumentu Tar.

Pašas mūziķes, runājot par gaidāmo koncertu, atklāj: "Trio "Art-i-Shock" interpretāciju šajā programmā nevarēs dēvēt par autentisku. Mūsu trio nepretendē uz manuskriptu speciālistu un rokrakstu pētnieku slavu, toties mums ļoti patīk seno dižgaru mūzika, un, ja reiz nekas taustāms mūsu sastāvam manuskriptos nav atstāts, jāķeras klāt uz savu roku. Garlaicīgi nebūs, jo, mūsuprāt, baRokā ir liela deva roka. Apsolām, ka arī mūzikas zinātāju skepsē savilkto degunu nomainīs kutinošs smaids lūpu kaktiņos un pārsteiguma dzirkstelītes acīs. "

Trio "Art-i-Shock" ir viens no meistarīgākajiem un oriģinālākajiem Latvijas kameransambļiem ar Eiropas mērogā unikālu, neparastu instrumentu sastāvu. Kopš tā darbības sākotnes 2011. gadā trio spēlē trīs izcilas mūziķes ar atšķirīgu personību un temperamentiem – pianiste Agnese Egliņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un čelliste Guna Šnē. Ansambļa nosaukumā iešifrēta tiekšanās pēc mākslinieciskas pilnības, vēlme klausītājus pārsteigt, iepriecināt un dažreiz draudzīgi provocēt.

Trio "Art-i-Shock" radošajā ikdienā ietilpst aktīva koncertēšana Latvijā un ārpus tās: kameransamblis ir uzstājies Norvēģijā, Igaunijā, Lietuvā, Albānijā, Gibraltārā, Ķīnā. 2017. gadā trio "Art-i-Shock" tika nominēts Lielajai mūzikas balvai par izcilu sniegumu kamermūzikā, un tas ir arī Latvijas Radio 3 "Klasika" un Dzintaru koncertzāles rezidējošais ansamblis 2018./2019. gada sezonā. Sadarbojoties ar nacionālo ierakstu apgādu "Skani", trio "Art-i-Shock" šā gada novembrī izdos savu pirmo CD ierakstu.

Kā ziņots, jau ceturto gadu no 15. decembra līdz 7. janvārim atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē norisināsies krāšņs Ziemassvētku festivāls. Desmit muzikāli daudzveidīgos koncertos varēs tikties ar Rīgas Doma zēnu kori, Ziemassvētku "Brīnumskapi", komponistu Jāni Lūsēnu, operdziedātāju Elīnu Šimku, kori "Latvija" un diriģentu Māri Sirmo, senās mūzikas grupu "Schola Cantorum Riga", Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri, jaunajiem vijoļspēles talantiem Sergeju Dogadinu un uzlecošo zvaigzni Kristīni Balanas, kā arī citiem māksliniekiem. Festivāla īpašie viesi – zvanu ansamblis "Arsis" ar programmu "Jaungada rapsodija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!