Foto: Kristaps Ēberliņš
Turpinot katra mēneša sākumā atskatīties uz iepriekšējā muzikālajiem jaunumiem, arī šoreiz piedāvājam spilgtus skaņdarbus, kas iezīmē novembri. Nenoliedzami mēneša centrālā notikumu ass bija valsts simtgades svinības un 18. novembris kā svētku kulminācija. Tāpēc vairāki Latvijas mūziķi bija sarūpējuši īpašus svētku video vai pat jaunu skaņdarbus, ko piedāvāt saviem klausītājiem pirmssvētku gaisotnē, vai kā grupa "Skyforger" – tieši 18. novembrī. Piedāvājam atskatu uz pieciem spilgtākajiem novembra muzikālajiem jaunumiem.

'Riga Reggae' Latvijai simtgadē dāvina dziesmu 'Mostieties'

Grupa "Riga Reggae" Latvijas simtgades nedēļā laidusi klajā dziesmu "Mostieties".

"Dziesma ir veltījums mūsu mazajai dzimtenei lielajā jubilejā, veltījums tiem, kuri mūsu dzimteni cēluši, darījuši stipru un taisnīgu, Latvijas vārdu un godu nesuši pasaulē," stāsta "Riga Reggae" līderis un dziesmas idejiskais autors Horens Stalbe.

Lasīt vairāk

'Skyforger' Latvijai simtgadē dāvina dziesmas 'Nekas nav aizmirsts' videoklipu

'

Smagās mūzikas grupa "Skyforger" publisko videoklipu dziesmai "Nekas nav aizmirsts", kas ir mūziķu veltījums Latvijas simtgadei.

Klipa režisore Kristīne Neikena stāsta, ka video mērķis ir atgādināt, ka "nekas nav aizmirsts" Latvijas vēstures kontekstā, un tas klipā tiek parādīts caur smagajiem vēstures posmiem un cīņām, kas izkarotas.

Lasīt vairāk

'Prāta vētra' publicē patriotisku video no vasaras koncerta Mežaparkā

Grupa "Prāta vētra", sagaidot Latvijas simtgades svinības, publicējusi dziesmas "Pirmais latvietis uz mēness" video no koncerta Mežaparka Lielajā estrādē, ko šovasar apmeklēja 60 000 skatītāju.

Lasīt vairāk

'Instrumenti' valsts svētku mēnesī piedāvā 'Lūk, tava dziesma skan' teksta video

18. novembri gaidot, grupa "Instrumenti" publicējusi albumā "Atkala" atrodamā skaņdarba "Lūk, tava dziesma skan" teksta video.

Lasīt vairāk

Pašmāju mūzikas zvaigznes apvienojas kopdziesmā Latvijas simtgadei

Latvijas 100. dzimšanas dienas priekšvakarā klausītāju novērtējumam sniegta mūziķa Jāņa Stībeļa dziesma "Dzintara Latvijas stāsts", kuras ierakstā piedalījusies virkne populāru un iemīļot pašmāju mūziķu.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!