Foto: LETA
Mūžībā devies pianists Gints Bērziņš, portālu "Delfi" informē koncertaģentūras "Forte PR" pārstāvis Jānis Kļaviņš.

Gints Bērziņš ir dzimis Rīgā, 1966. gada 13. novembrī, un savas mūzikas gaitas sācis Jāzepa Mediņa mūzikas skolā, klavieru klasē 5 gadu vecumā. 11 gadu vecumā Gints Bērziņš uzvarēja Dvarionas pianistu konkursā Lietuvā, bet pēc gada – Vislatvijas jauno pianistu konkursā.

Gints Bērziņš ir pabeidzis Maskavas konservatoriju 1992. gadā. Tālākās mūziķa gaitas turpinājis Eiropā un ASV. Gints ir trīs reizes uzstājies Ņujorkas "Carnegie Hall". 1994. gadā Gints Bērziņš nominēts kā Latvijas "Gada mūziķis".

No 2000. līdz 2007. Gadam Gints strādā Ņujorkas Metropolitēna operā, kā arī veic aktīvu koncertdarbību. Gints Bērziņš ir koncertējis vairākos festivālos, ieskaitot "Mostly Mozart Festival", kas norit "Avery Fisher Hall" Ņujorkā.

Gints Bērziņš ir ierakstījis vairākus kompaktdiskus, starp kuriem ir divi CD ar Šopēna mūziku, viens ar Musorgska un Čaikovska skaņdarbiem. Tika uzsākts darbs pie sešu disku komplekta "Visas Mocarta klaviersonātes", kā arī "Visas Emīla Dārziņa solo dziesmas" kopā ar tenoru Miervaldi Jenču un Antru Bigaču.

Gints Bērziņš regulāri koncertēja kopā ar Latvijas un ārzemju mūziķiem, kā arī teju piecus gadus strādāja kā muzikālais asistents un koncertmeistars nozīmīgākajam operas festivālam Latvijā – Siguldas opersvētkiem. Ir iestudētas operas "Otello", "Karmena", "Zelta zirgs", "Masku balle" un šogad gaidīsim Verdi "Falstafu".

Atvadīšanās no pianista Ginta Bērziņa notiks piektdien, 30. novembrī, pulksten 10.00, Rīgas krematorija mazajā zālē, Varoņu ielā 3A.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!