Foto: Publicitātes foto
Pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas 19. novembrī pulksten 18.30 notiks koncerts "Mīlestības vārdā. 18+", kurā izskanēs 18 populāras latviešu dziesmas dažādos aranžējumos, informē Latvijas valsts simtgades biroja pārstāvji.

Koncerts notiks brīvā dabā uz koka skatuves. Pasākumā veidotāji ir Jānis Šipkēvics un Gatis Mūrnieks, un tajā uzstāsies Alise Joste, Armands Birkens, grupa "Cosmos", Eduards Jansons, Eremijs Sējāns, Evija Vēbere, grupa "Instrumenti", Kārlis Josts, Lorete Medne, Matīss Čudars, Miķelis Putniņš, Reinis Sējāns, Renārs Kaupers, Roberta Kumsāre, Rūdolfs Dankfelds u.c.

Kā stāsta koncerta rīkotāji, šķietami provokatīvais koncerta nosaukums ietver tā ideju – "18+" apzīmē tiecību uz nākotni un arī pasākuma mērķauditoriju – cilvēkus, kuri ir tuvu pilngadībai vai tikko to sasnieguši, un kuru rokās ir Latvijas nākotne.

Kā vēsta koncerta idejas autori, "Mīlestības vārdā" ir izmantota kā atsauce uz Jāņa Zālīša grāmatu, kas savulaik latviešiem pavēra jaunus horizontus divu cilvēku mīlestības un intimitātes jomā, tomēr grāmatas otrais izdevums 1981. gadā tā atklātības dēļ tika aizliegts. Mīlestību koncerta veidotāji redz kā brīvības izpausmi, un pasākums ļaus ikvienam tā skatītājam sajust un piedzīvot mīlestību, kuras vārdā tapusi koncerta ideja.

Koncerts pulksten 18.50 būs skatāms arī LTV1 ēterā un sabiedrisko mediju satura atskaņotājā REPLAY.lv (koncerts būs vērojams visā pasaulē, bez teritoriāliem ierobežojumiem).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!