Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Latvijas filmu studijas "Vertov" producētā režisora Vitālija Manska dokumentālā filma "Putina liecinieki" ir ieguvusi Stokholmas Starptautiskā filmu festivāla balvu kā labākā dokumentālā filma, informēja filmas publicitātes pārstāvji.

Filma sniedz ieskatu Kremļa varas aizkulisēs 2000. gadā, kad Vladimirs Putins pirmo reizi tika ievēlēts par Krievijas prezidentu.

Režisors Manskis par savu filmu teicis: "Es biju liecinieks un dalībnieks operācijai "Pēctecis", kas pacēla Vladimiru Putinu līdz Maskavas troņa augstumiem. Manas liecības ir svarīgas ne tikai Krievijas sabiedrībai, lai tā tiktu izdziedināta no smagas slimības, bet arī citām valstīm, lai pasargātu tās no brīvības zaudēšanas."

Nacionālā kino centra vadītāja kinokritiķe Dita Rietuma filmu raksturojusi kā "vienu no dekādes spēcīgākajām dokumentālajām filmām, kas ielūkojas polittehnoloģiju monstrozajās aizkulisēs, manipulācijās un to rezultātos".

"Putina liecinieki" ir tapusi, sadarbojoties filmu studijām "Vertov" (Latvija), "GoldenEggProduction" (Šveice) un "HypermarketFilms" (Čehija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!