Tuvojoties mūsu valsts simtgadei, LMT Viedtelevīzija aicina ieskatīties īpašā vērienīgās Latvijas kara drāmas "Dvēseļu putenis" aizkadra video stāstā. Astotā epizode "Kamera kaujas laukā" ļauj ieskatīties filmas veidošanas tehniskajā procesā – kameru un gaismošanas darbā.

Valdis Celmiņš, filmas galvenais operators atklāj, kā tiek būvēts galvenā varoņa stāsts ar puikas pāragru pieaugšanu kara laikā. Filmas fona lomu aktieris Rihards Sniegs izjautā Valdi par vizuālā stila kompromisiem maza budžeta ietvaros, emocionāli precīzāko kadru meklējumiem un lielākajiem izaicinājumiem.

Tā kā pareizā tehnika un īstie meistari ir nenovērtējama filmēšanas procesa daļa, sarunā tiek iesaistīti arī Juris Zemītis, gaismu mākslinieks un operatora labākais draugs filmēšanas laukumā, B kameras operators Jānis Jurkovskis, galvenais filmēšanas aprīkojuma meistars Andris Pudāns un kameras fokusa regulētājs Jānis Reinfelds.

Filma "Dvēseļu putenis" tiek uzņemta pēc Aleksandra Grīna tāda paša nosaukuma romāna motīviem un tās pirmizrāde gaidāma 2019. gada 11. novembrī.

"Dvēseļu puteņa" aizkadru video sērija skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!