Foto: Publicitātes attēls

Jaunā teātra trupa "Kvadrifrons" kas uzsākusi savu darbību Rīgas cirkā, piektdien, 26. oktobrī, piedāvās jau trešo šī mēneša pirmizrādi – režisora Klāva Meļļa veidoto kareivīgo melodrāmu "Himna", kas vēsta par ambīcijām un attiecībām kādā arhitektu birojā, portālu "Delfi" informē Rīgas cirka pārstāvji.

Pirmizrāde ir daļa no "Kvadrifrona" darbības uzsākšanas atklāšanas svētkiem, ko sestdien, 27. oktobrī, noslēgs analogā kino skate un mūzikas programma.

Izrāde "Himna" ir jaunā režisora Klāva Meļļa diplomdarbs, kas veidots, noslēdzot režijas studijas Latvijas Kultūras akadēmijā. Tās darbība norisinās kādā nelielā arhitektu birojā, kas vēlas piedalīties valsts izsludinātā metu konkursā. Profesionālas ambīcijas te mijas ar diskusijām par atbildību pret citiem sabiedrības locekļiem un mīlestību pret tuvākajiem un tālākajiem. Režisors izrādes materiālu veidojis, iedvesmojoties no dažādu autoru tekstiem, kas reflektē par dzīvi neoliberālajā sabiedrībā: "(..) lai ko un kā mēs iestudētu, tā neizbēgami būs kapitālistiskā reālisma izrāde. Šķiet, vienīgais, ko varu darīt, ir paturēt to prātā, un, iespējams, pilnīgi naivi censties izdarīt tā, lai izrādes uz īsu brīdi iedibinātā realitāte vismaz nepadarītu pārējo vēl sliktāku."

Sestdien, 27. oktobrī, pēc izrādes "Himna" norisināsies mākslas notikumu programma, ko veidos "Kvadrifrona" draugi. Analogā kino kuratore Lāsma Bērtule piedāvās programmu "Četras brīnumainas filmas" ar piedzīvojumu, noslēpumu un atklājumu motīviem 16mm un 8mm formātā. Tai sekos Andra Dzenīša dziesmu cikls "Vīriešu dziesmas", ko cirka manēžā dziedās un spēlēs festivāla "Sansusī" veidotājs baritons Armands Siliņš kopā ar pianistu Aldi Liepiņu. Vakaru noslēgs Jēkaba Nīmaņa un Maksima Šenteļeva apvienība "Bērnu rīts" ar performanci "Atmiņu dīdžeji". Vienlaikus ar šiem notikumiem būs apskatāma mākslinieces Līgas Spundes izstāde "Interlūdija", kurā brīnumi, izmantojot "Kvadrifrona" aktierus, radīti virtuālajā realitātē.

Ieeja uz filmu programmu, koncertu un diskotēku bez maksas, iepriekš izņemot ielūgumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!